Prikkelarm een voorstelling bezoeken in De Hofnar 

VALKENSWAARD – Afgelopen oktober vond de eerste prikkelarme jeugdvoorstelling plaats in De Hofnar, bij Beschuit met Muisjes (2+) van Noortje Karsmakers. Een kleine groep, van 25 kinderen en ouders, kon genieten van de aangepaste voorstelling met een prikkelarm ontvangst. 
In samenwerking met Wonka Podia (collega theaters in Eindhoven, Veldhoven, Bergeijk en Helmond) kwam De Hofnar in aanraking met Stichting Onbeperkt Genieten, om theater nog toegankelijker te maken. We kwamen erachter dat er een grote groep mensen is met een hoge prikkelgevoeligheid, die veel (culturele) uitstapjes niet kunnen ondernemen. Per theater hebben we gekeken hoe we voor deze doelgroep het theater zo prikkelarm mogelijk kunnen aanbieden.  

Eerste prikkelarme jeugdvoorstelling
Theater De Hofnar vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van theater, ook de doelgroep die moeite heeft met de vele prikkels en drukte van de huidige tijd. Denk hierbij aan mensen met autisme, ADHD, hoogbegaafdheid, hechtingsproblematiek, MCDD, TOS en een hoge prikkelgevoeligheid. In oktober heeft Noortje Karsmakers speciaal voor kinderen met een hoge prikkelgevoeligheid een prikkelarme voorstelling gemaakt, waarbij het geluid, licht en tempo van de voorstelling aangepast werd. Deze eerste prikkelarme voorstelling was een goede start:  “De voorstelling was erg leuk, ik denk dat het voor onze kindjes waarvan 6 van 2 jaar en 2 van 3 jaar oud, heel fijn is om kennis te maken met het theater op deze manier.” (medewerkster kinderdagopvang)

Binnenkort toneelvoorstelling ‘Herman’
Op zaterdag 16 maart biedt De Hofnar voor volwassenen bij de toneelvoorstelling ‘Herman’ een prikkelarm ontvangst en nazit aan. Speciaal voor bezoekers die prikkelgevoelig zijn, is het balkon bij deze toneelvoorstelling vrijgehouden. Rondom deze voorstelling worden de faciliteiten dus zo prikkelarm mogelijk aangeboden. We willen benadrukken dat deze voorstelling niet prikkelarm is, maar een normale theatervoorstelling. 

Ben je benieuwd naar deze prikkelarme mogelijkheid? Neem een kijkje op www.hofnar.nl of neem contact op met een van onze kaartverkoop medewerkers (ma t/m do van 13.00 u – 17.00 u, via 0031 40 2074010).