JC Harlekyn en Kempenhaeghe laten carnaval schitteren

MAARHEEZE – Op 9 februari had JC Harlekyn, het genoegen om samen te werken met Kempenhaeghe (Kloostervelden) om een carnavalsdisco te organiseren voor de deelnemers van de dagbestedingslocatie Berkenlaan 15. Met drie volle bussen aan deelnemers en bijbehorende begeleiding vulde “de soos” zich met een groep enthousiaste en prachtig verklede feestvierders. Deze activiteit werd met open armen ontvangen, zowel door de deelnemers van het desbetreffende cluster als door mensen van buitenaf. “Zodra het nieuws over de carnavalsdisco werd gedeeld, ontving JC Harlekyn verschillende telefoontjes van mensen die geïnteresseerd waren om ook hun kind/familielid hieraan te laten deelnemen,” aldus Lars van der Linden, voorzitter van het jongerencentrum en persoonlijk activiteitenbegeleider op Berkenlaan 15. Hij ziet zeker mogelijkheden voor de toekomst om meer doelgroepen aan te spreken voor dergelijke activiteiten. Hij gelooft namelijk dat het bevorderen van sociale inclusie altijd van meerwaarde is. Naast positieve reacties van buitenaf waren ook de bewoners die aanwezig waren zeer lovend: “Ik vond het geweldig om een keer achter de bar te staan en (natuurlijk alcoholvrije) biertjes te tappen voor iedereen. Ook heb ik mogen zingen, dansen en een zakje chips gekregen! Het was echt heel leuk! Ik zou het super vinden om nog eens te gaan.”