Succesvolle zwerfvuilactie De Vrolijke Rapers

MAARHEEZE – Zaterdagmorgen 24 februari stonden de Vrolijke Rapers, ondanks regen en kou,  allemaal bij de brandweerkazerne klaar voor hun gezamenlijke actie. Drie maal per jaar organiseert deze groep een dergelijke actie. De rest van het jaar houdt ieder individueel zijn ‘geadopteerde’ straten of wijk zwerfafval vrij. De uitvalswegen en straten met groenstroken in Maarheeze zijn al grotendeels verdeeld. De groep Vrolijke Rapers bestaat inmiddels uit 16 personen. Buiten dat het doel van zo’n gezamenlijke actie het rapen van zwerfafval is, is de sociale binding van zo’n dag ook heel belangrijk. Wat later kwamen 6 mensen van het AZC ook nog helpen. Na afloop kwamen zij allen samen in ‘Onze School’, waar het  warm was en de koffie, dit keer gesponsord door Slagerij Vonken  en de vlaaien, gesponsord door de Jumbo, klaar stonden.  Beiden vonden gretig aftrek!  Er waren 13 zakken vuil verzameld! Toch  voor anderhalf uur rapen een behoorlijke score!  Nadat iedereen het weer lekker warm had en er bijgepraat was,  ging men weer tevreden naar huis. In juni wordt er weer een nieuwe actie gepland. Die keer zullen straten in het buitengebied, die nog niet zijn ‘geadopteerd’, worden aangepakt.  Heeft u zin om mee te helpen Maarheeze tot het ‘schoonste’ dorp van de Kempen te maken? Of wilt u meer weten over hoe deze groep vrijwilligers te werk gaat? Stuur dan een mail naar d.wijbrandi@gmail.com

Over materialen zoals hesjes, grijpers, zakken en ringen hoeft u zich geen zorgen te maken. Die worden gratis door de gemeente verstrekt.  

Diana Peskens-Wijbrandi