Bezoek de vernieuwde Ursulinenkapel opent in maart de deuren

HAMONT – De ursulinenkapel van het voormalige klooster in Hamont-Centrum stond de afgelopen jaren stevig in de stijgers. Met financiële steun vanuit Vlaanderen werd deze neogotische kapel volledig onder handen genomen. Nu de restauratie achter de rug is, krijgt het gebouw een waardige functie voor de hele Hamont-Achelse bevolking. Tijdens het openingsweekend van 23 en 24 maart krijgen zij de kans om alvast eens een kijkje te nemen.

Het stadsbestuur wenst dit prachtig stukje erfgoed terug te geven aan de inwoners van Hamont-Achel. Daarom zal de ursulinenkapel in de toekomst gebruikt kunnen worden voor allerlei activiteiten. Denk maar aan tentoonstellingen, recepties, koffietafels, intieme familiebijeenkomsten, bedrijfsvoorstellingen en officiële ontvangsten. Op de benedenverdieping van de ursulinenkapel zijn er kantoorruimtes voor het UiTpunt van Hamont-Achel voorzien. Daarnaast wordt ook de Noord-Limburgse Teutenkamer er ondergebracht, een museum rond de geschiedenis van de Teuten, dat zeker een bezoekje waard is.

Openingsweekend
Nu de renovatiewerken zijn afgerond, opent de Ursulinenkapel haar deuren voor het eerst voor het grote publiek. In kader hiervan organiseert de stad Hamont-Achel een openingsweekend in maart waarbij inwoners de kans krijgen om de vernieuwde neogotische kapel te bezoeken en al haar geheimen te ontrafelen.

Registreer je bezoek
Het bezichtigen van de prachtig gerestaureerde kapel gebeurt onder begeleiding van een gids. Om zeker te zijn van een bezoek aan de Ursulinenkapel dien je je te registreren. Dat kan vanaf maandag 4 maart 2024 om 10.00 uur via www.hamont-achel.be/aha of aan de balies van het UiTpunt Hamont-Achel. Let op: er zijn verschillende tijdsloten beschikbaar. 

Bezoeken (mits registratie en toekenning van tijdslot) kan:
Zaterdag 23 maart 2024: 10.00 – 18.00 uur
Zondag 24 maart 2024: 14.00 – 18.00 uur
Locatie: ursulinenkapel, Kloosterstraat 2, 3930 Hamont-Achel