Rikkaartpleintje in hedendaags kleedje gestoken

St. Huibrechts-Lille – De gemeente heeft het Rikkaartpleintje in Sint-Huibrechts-Lille in een compleet nieuw kleedje gestoken. Het was door de jaren versleten geraakt terwijl de buurt verjongde. Die verjongde buurt beschikt nu over een vernieuwd  buurtplein. De buurtbewoners konden voorafgaand hun ideeën over het pleintje op papier zetten. De gemeentelijke dienst beheer publieke ruimte tekende vervolgens het ontwerp en voerde ook zelf de werken uit. 

Het vernieuwde Rikkaartpleintje biedt voor elk wat wils. Van duurzame houten speeltoestellen en een uitdagende hangbrug tot een gezellige stammenzithoek om te chillen, het pleintje is ontworpen met oog voor diverse leeftijdsgroepen.

De noordelijke zone, toegankelijk vanuit de Geerkensstraat, is voorzien voor de jongsten. Hier kunnen zij zich uitleven in een veilige omgeving, terwijl ouders en begeleiders elkaar ontmoeten en genieten van het spelende gezelschap.

Voor de oudere jeugd biedt het zuidelijke gedeelte uitdagende mogelijkheden, zoals een fitnessrek en klauterpalen, te midden van robuuste beplanting. Een groene strook en speciaal ingerichte bloemenweide dragen bij aan de natuurlijke charme van het plein. De toevoeging van een Kubb- en Petanqueveldje biedt extra vermaak voor alle leeftijden.

Als korte weg naar het centrum is de as doorheen het plein tussen Rikkaartstraat en Riesel behouden. Verlichting zorgt er dan weer voor dat het pleintje ’s avonds lang bruikbaar blijft.

Het vernieuwde Rikkaartpleintje werd op 6 maart samen met de buurtbewoners officieel geopend.