Bedankfeest Welzijnsregio met Rick de Leeuw in cc Palethe

PELT – De ‘Week van de Vrijwilliger’ laat Welzijnsregio Noord-Limburg nooit onopgemerkt voorbijgaan. In Noord-Limburg zijn immers heel wat parels van vrijwilligers actief. Acht Noord-Limburgse OCMW’s vormen samen de vereniging Welzijnsregio Noord-Limburg. Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt slaan de handen in mekaar voor een betere dienstverlening. Daarom organiseert Welzijnsregio jaarlijks een bedankfeest. Deze keer was dat dinsdag 5 maart in cc Palethe waarbij schrijver, dichter, zanger Rick de Leeuw was uitgenodigd als eregast. Hij kwam vertellen over de voldoening van vrijwilligerswerk. Rick was zelf jarenlang voorzitter van ‘het Ventiel’, een buddywerking voor mensen met jongdementie. Hij sprak met de vrijwilligers over zijn boek ‘Niet Alleen’ en de drijfveren achter onze medemenselijkheid. Zijn verhaal is niet het verhaal van de patiënten maar van partners, kinderen, buddy’s en sponsors. Het boek gaat over het zorgen voor anderen en waarom dat ook een beetje zorgen voor jezelf is. Het was een warme avond, vol inspiratie, ontmoeting, uitwisseling en herkenbare verhalen vergezeld van een hapje en een drankje. Info: https://welzijnsregio.be

Door Ben Ieven