FC Hamont 99 A ontfutselt Anadol punten

HAMONT – Op zondagnamiddag ontving KFC Hamont 99 A de Beringse club Anadol. De bezoekers speelden een matige eerste periode in seizoen 2023-2024 maar versloegen daarin KFC wél met 5-1. De tweede periode speelden ze in de top-5 en in deze derde periode zijn ze ook nog zonder verlies. Hamont behaalde na twee overwinningen nog een schamele 1 op 9 en kan in de eindspurt nog punten nog goed gebruiken. Wietse Baerts zit met z’n krukken in de tribune; het herstel na de ingreep verloopt goed. Ilario Meli zat ook in de tribune; hij was onvoldoende hersteld van de veldslag in Hechtel de week ervoor. Een onuitgegeven en piepjong elftal aan de aftrap, met op de bank ook nog jeugdtrainer Mark Linssen in de rol van depanneur. Anadol begon sterk aan de wedstrijd; in de tweede minuut besloot Ulupinar van dicht op doelman Marnick Emmers. De bezoekers hadden veldoverwicht maar brachten weinig echt doelgevaar. Tot na een kwartier verdediger Jannes Goossens slecht neerkwam in een duel en aanvaller Öztürk de bal aan de korte hoek binnen draaide: 0-1, conform het spelbeeld. Hamont stak voorzichtig de neus aan het venster met pogingen van Dries Damen (gepakt) en Ferren Peeters (schot naast) en bouwde zo verder vertrouwen op. Iets voorbij het halfuur resulteerde dat in de gelijkmaker. Jasper Goossens zette de actie op links op en bediende maatje Xante Croymans. Deze mikte de bal netjes vlak onder de deklat: 1-1. Met de pauze in zicht mikte Ulupinar nogmaals op goalie Marnick Emmers; die lag goed in de korte hoek.

Na de onderbreking werd het spel vaak opgehouden door overtredingen en blessures. Assistent-scheidsrechter Henri Theunis kon na een uur niet verder en werd vervangen door de toevallig aanwezige Dennis Van Veldhoven. Het spelbeeld leverder veel minder doelgevaar dan in de eerste helft en was het vooral op uitkijken naar corners en vrije trappen. In de nasleep van een hoekschop voor Hamont lanceerde Wesley Van Vlierden een zondagsschot van tegen de zijlijn. En zowaar, de bal rolde aan de 2e paal tegen de netten: 2-1. En op zich was die voorsprong ook wel verdiend op dat moment.

In de slotfase van de wedstrijd kwam Anadol meer opzetten. Öztürk knalde een uitstekende mogelijkheid over doel nadat verdediger Brecht Geebelen eerst al goed tussenbeide gekomen was. Op 10 minuten van het einde was er een prangende fase voor het KFC-doel en Karatoprak scoorde aan de tweede paal de 2-2 gelijkmaker. Dat werd dan ook de eindstand, al hield keeper Baeten in de absolute slotfase Ferren Peeters nog van de winning goal. Na het fluitsignaal vielen verschillende bezoekers teleurgesteld op de grond. De KFC-supporters trakteerden de eigen spelers op een luid applaus met de getoonde inzet en werkkracht. Deze mentaliteit gaat nodig blijven in de slotfase van de competitie.

Volgende zaterdag wacht de verplaatsing naar Elen, dat ook erg slecht aan het seizoen startte maar dan de weg omhoog vond. Het is intussen 7 thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Hamont klopte Elen met 3-0 in oktober; hopelijk trekt KFC nu ook weer aan het langste eind.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto Xante Croymans