Ontdek het sportaanbod van de gemeente Pelt 

PELT – Ook dit voorjaar heeft de sportdienst van Pelt weer een gevarieerd sportaanbod samengesteld voor jong en oud. Iedere werkdag zijn er diverse workouts en sportlessen waaraan deelgenomen kan worden. En dit voorjaar zijn er ook verschillende nieuwe lessen in het aanbod te vinden. Inschrijven kan via de sportbalie in sportcentrum De Bemvoort of op www.gemeentepelt.be/reserveren. Instappen is steeds mogelijk. We zetten enkele lessen in de kijker!

Yin Yoga – Pilates – Full Body Yoga 
Iedere maandag kan er in Sportcentrum De Bemvoort deelgenomen worden aan deze lessen. De lessen Yin Yoga (van 9u tot 10u) zorgen voor soepele spieren en gewrichten, meer ontspanning en vertrouwen in het leven. Bij de lessen Pilates (van 9u tot 10u) worden spierversterkende oefeningen afgewisseld met oefeningen die de lenigheid en stabiliteit bevorderen. Bij Full Body Yoga (van 10.15u tot 11.15u) worden yoga- en Pilates oefeningen gecombineerd en wordt er gebruik gemaakt van ondersteunend materiaal. Ideaal om op eigen niveau te bewegen. 

Nieuw op maandag zijn de Wandelworkouts. Dit gaat door bij de beweegbank van Lindelhoeven. Een rustige korte wandeling met een gezellig babbeltje onderweg en als afsluiter enkele laagdrempelige oefeningen op de beweegbank. Sociaal contact staat hier centraal en deze activiteit is zeker ook geschikt voor niet-bewegers. De prijs per les bedraagt €3 en kan ter plaatse betaald worden. Vooraf inschrijven is niet nodig. Er wordt iedere maandag verzameld om 14.35 uur aan de beweegbank van Lindelhoeven, Hoevenstraat 105 (aan het kerkhof). 

Sportwandelen gaat door op maandag en woensdag, telkens van 19.30 uur tot 21.00 uur aan Provinciaal Domein Dommelhof. Dit is een pittige wandeltraining aan een stevig tempo van 6 km/uur dat stelselmatig opgebouwd zal worden. 

Zumba Gold 
Op dinsdag is het tijd voor Zumba Gold in sportcentrum Dommelhof, van 14u tot 15u. Bewegen op leuke muziek, aangepast aan jouw mogelijkheden. Ideaal om lichaam en geest in topconditie te houden!  

Combinatietraining
Op dinsdag en donderdag, van 20u tot 22u wordt er combinatietraining gegeven in het Dommelhof. Zowel kracht- als conditie-oefeningen komen aan bod. Op dinsdag gaat de training door in de polyvalente zaal, op donderdag in de fitnesszaal. 

Powerpump NIEUW! 
Nieuw in het aanbod is de Powerpump, een effectieve groepstraining waarbij er gebruik gemaakt wordt van halters en gewichten. Een ideale workout voor wie aan het hele lichaam wilt werken. Je voelt je fitter, en krijgt meer energie en kracht. De Powerpump gaat door op woensdag (van 21u tot 22u) en op donderdag (van 9u tot 10u) in De Bemvoort. 

Bewegen met diabetes
Op woensdag van 9 tot 10 uur wordt in sportcentrum De Bemvoort ‘Bewegen met diabetes’ gegeven. Steeds meer mensen krijgen te horen dat ze diabetes of suikerziekte hebben. Genoeg bewegen is dan de boodschap. Lichaamsbeweging heeft een onmiddellijk gunstig effect op de bloedsuikerspiegel. Regelmatig bewegen heeft ook een positieve invloed op risicofactoren zoals cholesterol, bloeddruk, functie van de bloedvaten en uithoudingsvermogen. Deze lessenreeks is een combinatie van rustige lichaamsbeweging en spierversterkende oefeningen ieder op eigen tempo. Op woensdag 24 april kan er een gratis proefles gevolgd worden (inschrijven niet nodig).  De prijs bedraagt €20 voor 8 lessen van woensdag 8 mei tot 26 juni 2024. 

Body & Mind 
Vrijdag van 10u tot 11u wordt poweryoga, tai chi en Pilates gecombineerd in de lessenBody & Mind. Dit in De Bemvoort. Ideaal om stress uit het dagelijkse leven weg te werken. Hier staat lenigheid, kracht en verbeterde concentratie centraal. 

Dit is slechts een greep uit  het volledige sportaanbod van de gemeente Pelt. Kijk voor het volledige aanbod op www.gemeentepelt.be/sportaanbod-voorjaar2024 

Inschrijven voor één of meerdere activiteiten kan via de sportbalie in sportcentrum De Bemvoort of op www.gemeentepelt.be/reserveren De sportbalie van De Bemvoort is gelegen aan de Jeugdlaan 8 in Pelt en is geopend van ma – vrij van 9u tot 16u, woensdagmiddag gesloten om 13u. Telefonisch contact kan opgenomen worden via tel. 0032 11 94 94 91 of mail naar sportdienst@gemeentepelt.be 

Geef ook zeker de Facebookpagina ‘Pelt in beweging’ een duimpje omhoog en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!