Sporting Pelt H2 wint opnieuw, nu tegen Bocholt

PELT – Dat dit seizoen alle verwachtingen overtreft was al duidelijk. Na als enige ploeg de topfavoriet Sprimont weten te kloppen en de play-offs te starten op een tweede plaats, doen de mannen van Sven daar nog een schepje bovenop door de buren uit Bocholt met 0 punten naar huis te sturen. Al ettelijke seizoenen lang moest de tweede ploeg altijd onderdoen aan de tweede ploeg van Bocholt, maar afgelopen zondag in het Dommelhof kwam daar verandering in. 

Een toch wel (voor de tweede ploeg) volle tribune was op een zonnige namiddag getuige van een heerlijke derby. Dat iedereen die er niet was ongelijk had was al duidelijk bij het begin van de wedstrijd. Een snel spel met 2 hevige verdedigingen definieerde de start van de match. Sporting wist de verdediging beter te passeren en sloeg als eerste een kloofje. Bocholt kon nog wel een tijdje achtervolgen maar had te veel moeite om de bal in de netten van Sporting te krijgen. Hierdoor nam Sporting een voorsprong van 5 doelpunten. Tijd om thee te drinken, ruststand 17-12. 

De start van de tweede helft verliep voor Sporting moeizamer. Bocholt kwam veel gedrevener uit de kleedkamer – ook wel logisch als je 5 doelpunten in het krijt staat – en dit bracht Sporting uit zijn spel. Simon werd in de steek gelaten door zijn verdediging en in aanval was er weinig sprake van samenspel. Na 11 minuten stond het weer gelijk. Bocholt kon zelfs de voorsprong overnemen met 1 doelpunt, 20-21. Er ontstond paniek in het kamp van Sporting terwijl er in het andere kamp euforie heerste. 

Na een time-out werd de paniek verdreven want paniek past niet thuis in dit spannend moment van de wedstrijd, ook wel gekend als money-time. Sporting kon de score terug in zijn voordeel duwen, maar afstand werd er niet genomen. Het bleef nog even gelijk opgaan waarbij de bal nog in beide kampen kon belanden. Sporting bleef het meeste koel in de slotfase en wist een 2-puntenkloof op het bord te zetten. In een wanhoopspoging probeerde Bocholt nog gelijk te komen door met 7 te spelen, maar dit bracht niks uit. Eindstand 29-27 en een winst voor Pelt. 

In deze competitie is er maar één ploeg die van alle andere ploegen wist te winnen en dat is Sprimont. Na deze overwinning sluit ook Sporting hierbij aan. Met deze overwinning blijft Sporting tweede en blijft in het wiel van titelfavoriet Sprimont. Volgende week zondag staat de eerste uitwedstrijd van de play-offs op het programma en trekt het tweede legioen van Sporting Pelt met al zijn spelers en supporters naar Sint-Truiden.