vv Maarheeze verliest van koploper RKSVO

MAARHEEZE – vv Maarheeze heeft RKSVO niet de eerste nederlaag van het seizoen toe kunnen brengen. In de eerste helft waren de kansen spaarzaam van beide zijden. De wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af. In de 13e minuut werd een doelpunt van RKSVO wegens buitenspel afgekeurd. Op het half uur was Remy Verhoeven de verdediging te snel af en kreeg een vrije schietkans, maar de bal ging hoog over het doel heen. Enkele minuten voor rust kreeg RKSVO een vrije trap, maar keeper Jarno Nijssen kwam als winnaar uit de strijd. Ruststand 0-0. 

Na de rust kroop vv Maarheeze wat meer uit zijn schulp en dat resulteerde in 48 minuut. Een penalty voor vv Maarheeze vanwege hands van een speler van RKSVO. Remy Verhoeven wist hier wel raad mee: 0-1. vv Maarheeze had het tot zover achterin redelijk onder controle. Tot na een uur spelen een misverstand in de verdediging van Maarheeze werd afgestraft door speler Stijn van Deursen van RKSVO: 1-1. RKSVO kreeg steeds meer vertrouwen en vv Maarheeze moest steeds verder achteruit. Maarheeze kon de bal niet meer in de ploeg houden. Bij een poging tot voorzet van RKSVO kreeg een speler van Maarheeze de bal tegen de hand, de scheidsrechter wees weer naar de stip. Daan Janssen van RKSVO benutte deze strafschop: 2-1. Het geloof en vertrouwen op een beter resultaat kreeg hiermee een flinke knauw. Vanaf nu was RKSVO heer en meester en het was wachten op meer. En dat gebeurde ook. In de 78e minuut kon Freek Meeuwsen van RKSVO van 25 meter vrij aanleggen en de stand op 3-1 zetten. Keeper Jarno Nijssen had vlak voor tijd nog een prachtige redding. RKSVO was deze zondag de terechte winnaar. Eindstand 3-1. Scheidsrechter M. van Duyl uit Grubbenvorst floot een prima wedstrijd. Komende zondag 10 maart aanvangstijd 14.00 uur speelt Maarheeze een thuiswedstrijd. VV Maarheeze neemt het dan op tegen DFO 20. 

Foto Hennie Roosen