Goud voor Nielle in Bulgaria Open 

REGIO – Zaterdag 2 maart wist Nielle Vroegh van Sportvereniging KoryoSports wederom een prijs in haar prijzenkast toe te voegen. Tijdens het Bulgaria Open Taekwondo kampioenschap in Sofia zette ze weer een opmerkelijk prestatie neer. Haar 3e wedstrijd in de juniorenklasse leverde haar de 3e medaille op. Dit maal een gouden plak na 3 overwinningen.  Ook het recreanten team van KoryoSports wist weer goede prestaties te leveren. Acht sporters behaalden zeven podiumplaatsen. Op het Pal Jang Toernooi in Bergen op Zoom behaalden zij 3 goud en 4 bronzen plakken. De Bulgaria Open kende een deelname van 151 teams met deelname van sterke landenteams uit onder meer USA, Canada, Afrika, Engeland, Servië, Spanje, Kazachstan en nog een 12 tal landen.

Nielle haar 1e partij was tegen Groot-Brittannië, een sterke en ervaren tegenstandser en laatstejaars bij de junioren. Uiteindelijk zou dit de “beste” tegenstandster worden van de dag. Met name omdat Nielle nog even in de sfeer moest komen begon deze partij moeizaam. De 1e ronde moest ze met verlies accepteren, 6–9. De 2e ronde 11–4 en de 3e ronde 3–0 leverde Nielle de halve finale op. In de halve finale trof ze Griekenland en wist Nielle zich met 11-2 en 9-3 te plaatsen voor de finale tegen Servië waar ze met een ruim puntenverschil van 5-0 en 8-0 de gouden medaille kon innen. In de landen Team Classificatie wist KoryoSports als “Team” Nederland (1 sporter) beslag te leggen op de 15e plaats. Er namen maar liefst 151 teams deel. Met dit resultaat plaatsten ze zich voor alle Nationale Teams (behalve Kazachstan). Teams die vrijwel allemaal uit +10 personen bestaan…!

Pal Jang Toernooi Bergen Op Zoom
Het recreanten Team van KoryoSports was eveneens actief op zaterdag 2 maart op het Pal Jang Toernooi in Bergen op Zoom. Met een deelname van +300 sporters was er weer een sterke weerstand te verwachten. KoryoSports trad aan met 8 sporters waarvan uiteindelijk 7 sporters een ereplaats bemachtigde.  Drie goed bevochten finalewedstrijden leverden een Gouden plak op voor Rik Verbaandert, Sebastian Macht en Colin van der Meyden.  Brons werd er behaald door Wahe Moeradganian, Daley Ooteman, Aramis Margaira en Roxanne Overmeijer. Helaas geen prijs voor Maximus Overmeijer maar wat niet is komt nog wel. Het Team leverde met 7 medaillons een goed eindresultaat waar we trots op kunnen zijn!

Op de foto van links naar rechts: Rik Verbaandert, Colin van der Meyden en Daley Ooteman