Ledûb Volleybal H1 triomfeert in spannende wedstrijd

BUDEL – De heren 1 van Ledûb Volleybal namen het op tegen VC HeRo HS1, de volleybalclub van Herten en Roermond. Lars Slenders zorgde voor het verslag: “Ledûb H1 mocht dit keer aantreden in Herten om het op te nemen tegen VC HERO H1. Thuis was er nog knap met 3-1 gewonnen, maar op de ranglijst staan ze het hele seizoen al een stukje boven ons. Met een overwinning kon dit gat gedicht worden, maar daar zou wel een hele sterke wedstrijd voor nodig zijn.

Vanaf het begin maakte Ledûb duidelijk waarvoor ze kwamen. De servicedruk lag ongenadig hoog en alles wat niet direct uit service gescoord werd, moest Hero nog langs ons sterke blok zien te krijgen. Toen onze derde man aan zijn service begon stond het al 2-17. Hero liet de set daarna ook lopen en een 8-25 eindstand in de eerste set stond op het bord.

Ondanks de tegenslag herpakte HERO zich en vocht harder terug in de tweede set. Echter, Ledûb behield hun kalmte en leverde een uitstekende prestatie om de set te winnen met een score van 25-20.

Naarmate de wedstrijd vorderde, bereikte de intensiteit een hoogtepunt in de derde set, waarbij beide teams weigerden een centimeter toe te geven. Het evolueerde tot een nagelbijtend gevecht. De set strekte zich uit ver voorbij de traditionele limiet van 25 punten omdat geen van beide teams de noodzakelijke tweepuntsvoorsprong kon veiligstellen om de overwinning op te eisen. In een chaotische eindfase met fouten over en weer wist HERO de set met 32-30 binnen te slepen, waardoor de spanning in de wedstrijd helemaal terug was.

Met de wedstrijd op het spel, was de vierde set getuige van een heftige strijd waarin beide teams gingen voor de overwinning. De set ging lang gelijk op, dus een speciaal moment was nodig om het verschil te maken. De scheidsrechter floot voor een wissel. Aan de zijlijn verscheen Jarne Giesberts. Aan hem de zware taak om koud in het veld te komen om te serveren. Giesberts bleek ijswater in zijn aderen te hebben, want zonder moeite zette hij een ijzersterke servicereeks neer die definitief het verzet van HERO brak. De set eindigde in 25-19.

Terwijl het stof neerdaalde na een meeslepende wedstrijd, kwam Ledûb als overwinnaar uit de bus. Met een 1-3 overwinning en dus 4 punten op zak kon aan de terugreis begonnen worden. Onze mannen blijven 6de staan in de competitie, maar het gat met HERO is gedicht en er is zicht op de nummer 4 die maar 3 punten boven ons staat.

Volgende week komt de nummer 3: Stravoc/VC Weert Combinatie naar Budel. Hier is alle support weer welkom om ons verder omhoog te helpen op de ranglijst.