‘The Making of Berlin’ in CC Palethe 

PELT – Op 15 maart om 20.30 uur  is de voorstelling ‘The Making of Berlin’ te zien in CC Palethe. Na een voorstelling van Zvizdal tijdens de Berliner Festspiele ontmoeten de makers van ‘Berlin’ een kranige Duitser op leeftijd. Ze raken aan de praat en zijn geboeid door zijn onwaarschijnlijke levenswandel. Enkele gesprekken en weken later beslissen ze om het laatste luik uit hun Holoceencyclus, waarin ze verschillende stadsportretten maken, aan hem op te hangen.

‘The making of Berlin’ is een portret van een stad, gebouwd rond het uitzonderlijke verhaal van een Berliner die werkte als orkestregisseur bij de Berliner Philharmoniker. Een man die liefst van al zou teruggaan in de tijd om een onafgewerkt hoofdstuk uit zijn leven te voltooien. BERLIN engageert zich, met de hulp van o.a. het orkest van Opera Ballet Vlaanderen, radiozender Klara en de Duitse acteur Martin Wuttke, om de man bij te staan in het realiseren van zijn droom. Gaandeweg vinden ze echter barsten in zijn relaas en komt het hele project op de helling te staan. Deze voorstelling is geselecteerd door de vakjury voor het Theaterfestival 2023. Wil jij tickets kopen? Ze zijn online verkrijgbaar via www.palethe.be CC Palethe bevindt zich in Pelt, Jeugdlaan 2.

Fotocredit Koen Broos