Tweede fase publieke ruimte ‘Agter De Heuf’ open

PELT – De tweede fase van de inrichting van de publieke ruimte in het project ‘Agter De Heuf’ is volledig open. Dat is net geen tien maanden na aanvang van de werken. Op enkele details na zijn de werken afgerond. Ook de heraanleg van winkelwandelstraat De Heuf maakte deel uit van de werken. De geplande groene, autoluwe schakel tussen de Ringlaan en de Oude Markt krijgt steeds meer vorm. 

Eerder al werd aan de Burgemeester Van Gaalstraat een mooie binnentuin aangelegd. Dat was de eerste fase, die aansluit bij de eerste fase van het gebouwencomplex. In deze fase, die aansluit bij het tweede gebouwencomplex, ging het om de Burgemeester Valentijnsstraat, een gedeelte van de Burgemeester Missottenstraat en winkelwandelstraat De Heuf. De stijl van de binnentuin werd doorgetrokken tot aan de Oude Markt.  

Dat de gemeente ook de Heuf meegenomen heeft in het project, biedt extra perspectieven voor de handel en zeker voor de horeca. Want een terrasje doen kan er binnenkort in een nieuwe aangename en rustgevende omgeving.

Centraal ontmoetingspunt in de nieuw aangelegde fase is de fontein. Daarvoor werden onder andere drie grote maaskeien doorboord met een enorme diamantboor van 32 cm diameter. Daar zitten de spuitkoppen in.  De fontein wordt gevoed door het regenwater dat op de daken in de omgeving valt. Op warme dagen zal ze voor verkoeling zorgen en een speelplek bieden aan de kinderen. Bovenal zal het een extra rustgevend element zijn in de vernieuwde sfeervolle groene ruimte. De fontein zal vanaf de paasvakantie in werking zijn. 

Het project ‘Agter De Heuf’ is een project van publiek-private samenwerking (PPS) waarbij de private partner de gebouwen plaatst en de gemeente aansluitend de publieke ruimte inricht. Er volgt nog een derde fase in het project en dan kan de autoluwe schakel tussen Dorpsstraat en Ringlaan vervolledigd worden.

Later in het voorjaar volgt er nog een feestelijke officiële openstelling van het gebied. 

Alle info vind je op www.gemeentepelt.be/agterdeheuf .