Nieuwe locatie verbindingstuin 

CRANENDONCK – Stichting Den Hoof heeft eindelijk een nieuwe locatie gevonden voor haar verbindingstuin. Als alle formaliteiten zijn afgerond dan strijkt het burgerinitiatief binnenkort neer op landgoed De Baronie van Cranendonck in Soerendonk. 

Verbindingstuin Den Hoof was al enige tijd op zoek naar een plek in de gemeente waar ze voor langere tijd kan blijven. Het initiatief startte in 2020 aan de Bergakkers in Budel, maar dit was slechts een tijdelijke locatie. Hieraan kwam in 2022 een einde, sindsdien is er gezocht naar een nieuwe plek.

Het is de bedoeling dat de verbindingstuin een plekje krijgt op landgoed De Baronie van Cranendonck. De stichting heeft hiervoor een terrein van vijfhonderd vierkante meter op het langgoed op het oog. Gekozen is voor een stuk grond naast het perceel van Herenboeren De Groote Heide, bij de gerenoveerde schuur van de kleinschalige coöperatieve boerderij. Het is de bedoeling dat er met de gemeente Cranendonck een huurovereenkomst wordt afgesloten voor een periode van vijf jaar. Den Hoof is niet alleen een plek waar inwoners met verschillende achtergronden uit de gemeente Cranendonck samen met elkaar kunnen tuinieren. De insteek is ook dat er nieuwe sociale verbindingen ontstaan. 

Den Hoof verwacht in maart of april te kunnen starten met de aanleg van de tuin, dit in verband met het naderende zaaiseizoen. De verbindingstuin opent haar poort voor eenieder die wilt bijdragen aan het burgerinitiatief. De groenten komen gratis ter beschikking voor mensen met een kleine portemonnee. Wat overblijft is voor de vrijwilligers. Meer info: denhoofcranendonck.nl.