Lezing door Wiel Zentjens bij IVN Weert 

CRANENDONCK/WEERT – Op dinsdag 12 maart om 19.30 uur geeft Wiel Zentjens, Natuurgids bij IVN Cranendonck een lezing met als thema ‘Insecten op de heide’. Dit wordt georganiseerd door Werkgroep Lezingen IVN Weert e.o. en deze activiteit gaat door in  Natuur- en Milieucentrum ‘De IJzeren Man’ aan de Geurtsvenweg 4 in Weert. De toegang bedraagt € 2 inclusief koffie of thee. 

Wiel Zentjens vertelt over het insectenleven op de heide. Hij heeft een aantal jaren rondgestruind op de heide en veel mooie waarnemingen vastgelegd, die hij eerder al heeft verwerkt in een IVN-heidecursus. Vanavond krijgt u een overzicht van allerlei insecten die op de heide en omgeving voorkomen, van het vroege voorjaar tot in het najaar. Bijen, wespen, vlinders, kevers en vele andere insecten komen aan de orde. Daarbij wordt ingegaan op hun levenswijzen en diverse planten waarmee ze samenleven. Door evolutie zijn sommige planten en insecten zó gaan samenleven dat zij niet meer zonder elkaar kunnen voortbestaan. Wiel licht met unieke foto’s enkele voorbeelden hiervan toe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA