Op zoek naar de “Big Five” in onze achtertuin

HEEZE – Hij bestaat echt, de “big five van de lage landen”. Het is een groep vogels die we zeker tegen zullen komen tijdens de vogelwandeling die het IVN op zondag 17 maart voor het publiek organiseert. Een vogelwandeling in maart, is dat niet een beetje vroeg in het seizoen? Nee, het is juist het ideale moment omdat er dan al voldoende vogels actief zijn en er nog niet zo veel bladeren aan de bomen zitten, zodat je ze goed kunt zien. Vogels spotten is bovendien niet alleen kijken, maar ook luisteren en leren in welke bomen ze zitten en op welke hoogte. De vogelwerkgroep van IVN Heeze-Leende doet het allemaal uit de doeken bij een wandeling in het Wandelpark bij kasteel Heeze. Dichtbij huis en toch bijzonder! Ze vertrekken vroeg, om 8.00 uur vanaf het gemeentehuisplein in Heeze.

Het Wandelpark werd in 1959 officieel geopend door de baron en de freule. Ondertussen is het een mooi stukje natuur geworden met veel vogels, zeker in het voorjaar. En over de “big five” gesproken: het zijn de specht, winterkoning, roodborst, merel, buizerd. Maar dat had je al wel gedacht. Voor meer informatie over alle publiekswandelingen, zie de website van IVN Heeze-Leende.