Sportkicks: leuke, stoere en avontuurlijke sporten te ontdekken

HAMONT-ACHEL – Traditiegetrouw wordt op de eerste donderdag van de paasvakantie het sportevent Sportkicks georganiseerd. Dit jaar kan je aan het sportpark van de Soeverein in Lommel op donderdag 4 april komen kennismaken met tal van leuke en avontuurlijke sporten zoals balanz bikes, dans, een deathride, VR games, sweeper, lasergun, … én deelnemen aan vijf olympische sporten. Ben jij 7 jaar of ouder? Kom dan mee bewegen, sporten en plezier maken!

De Noord-Limburgse steden en gemeenten willen het olympisch gevoel oproepen bij hun inwoners en onder de VIP 2024-vlag, Vlamingen in Parijs, alle kinderen in beweging brengen.  Tijdens Sportkicks zal er een olympisch dorp gecreëerd worden waar kinderen kunnen deelnemen aan vijf olympische sporten (airtrack, basketbal, BMX, oriëntatieloop en stokpaardjes). De Peltse mascottes, Mo en Flo, moedigen de kinderen aan en overhandigen hen een medaille bij de finish. 

De sportkicks worden dit jaar georganiseerd aan sportpark de Soeverein in Lommel (Sportveldenstraat 10). Het startschot wordt gegeven om 10.00 uur, het einde is voorzien om 15.00 uur. Deelname kost 6 euro per kind, inclusief inkom en verzekering. 

De sportdienst van Hamont-Achel voorziet ook busvervoer van en naar de Soeverein in Lommel. Je betaalt dan 10 euro per kind. In die prijs zit het busvervoer, de inkom en verzekering inbegrepen. Let wel: wens je gebruik te maken van de busdienst? Dan dien je je zoon of dochter in te schrijven voor 28 maart. Dat kan aan de balie van het UiTpunt Hamont-Achel of online via https://reservaties.hamont-achel.be

De bus vertrekt om 09.00 uur aan het Marktplein in Hamont, opstappen aan het Michielsplein in Achel kan dan om 09.15 uur. Terugkomst is voorzien om 15.30 uur in Achel en om 15.45 uur in Hamont.