Ledûb dames 1 wint met 3-2 van Donki Sjot dames 1

BUDEL – Afgelopen weekend namen de dames 1 van Ledûb Volleybal het op tegen Donki Sjot dames 1. Simone Overwater zorgde voor het volgende verslag: “Na al drie overwinningen op rij waren we gebrand om deze winreeks door te zetten. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden want Donki Sjot dames 1 had nog iets goed te maken.

De eerste set begonnen we met Amy, Pien, Lynn, Ellis, Julia, Laura en Daielle. We kwamen direct op voorsprong. Onze servicedruk was aan. Hierdoor kon Donki Sjot niet goed in de wedstrijd komen en kregen we vaak oplosballen terug. Deze oplosballen werden goed verdedigd en afgemaakt aan het net. Deze set winnen we dan ook overtuigend met 17-25.

Dit smaakte naar meer in set 2. We starten in set twee hetzelfde als in set 1. We beginnen de set wat minder. We stonden niet aan. Hierdoor begon Donki Sjot beter te spelen en kwamen ze op een voorsprong. De slotfase van deze set was erg spannend. We keken tegen een achterstand aan van 22-19. Door een goede service reeks wisten we op een gelijke stand te komen van 22-22. De dames van Donki Sjot wisten de service terug te pakken en kwamen op een voorsprong van 24-22. Door goed samen te spelen als team en voor alle ballen te gaan, weten we de set binnen te halen met 24-26.

De slotfase van set twee wilden we doorzetten in set drie. Dit lukte ons helaas niet. We keken dan ook al snel tegen een achterstand aan door de goede service druk en verdediging van Donki Sjot. Toch wisten we terug te knokken en kwamen we weer op een gelijke stand. Helaas was dit niet genoeg en trok Donki Sjot aan het langste eind. We verliezen de set met 25-22.

Nieuwe set, nieuwe kansen was de insteek. Helaas keken we al snel tegen een achterstand van 8-4 aan door de goede service druk van Donki Sjot. In deze set maakten we een paar onnodige foutjes en lukte het ons niet om de ballen aan het net af te maken. Deze foutjes konden we helaas niet compenseren. We verliezen de set met 25-19.

We waren gebrand om deze wedstrijd toch te winnen. In deze set waren de koppen weer op en stond iedereen aan. De servicedruk van set 1 was terug. Ook gingen we voor elke bal en maakten we de ballen af aan het net. We winnen de vijfde set met 9-15 en daarmee ook de vierde wedstrijd op rij.

Het was een lastige wedstrijd maar we hebben gelukkig 2 punten in Budel kunnen houden. Zaterdag 16 maart spelen we in Gouda tegen VollinGo dames 1 om 19.00 uur. Ondanks we deze tegenstander niet mogen onderschatten zijn we gebrand om onze winreeks door te zetten. Hopelijk zien we jullie daar!”

Foto Jos Meusen