Prijs voor “Verhalen voor slapeloze nachten”

PELT – De Peltse schrijver Rob Van Vlierden won met zijn boek “Verhalen voor slapeloze nachten” de publieksprijs van BoekGoud. Ruim tienduizend lezers kozen dit boek uit als hun meest favoriete boek van 2023. Sinds 2012 wordt de schrijversprijs BoekGoud als tegenhanger van het Boekenbal georganiseerd door Uitgeverij Boekscout. In 2016 nam Rob Van Vlierden deel aan een wedstrijd van de Antwerpse boekenbeurs met een spannend kortverhaal dat moest beginnen met “Waarmee kan ik u van dienst zijn mevrouw?” Dat heeft hij geschreven met nog een veertigtal verhalen met dezelfde openingszin. Zes jaar later begon hij op algemene vraag aan een volgend boek ‘”Kwetsbaar en opstandig”. Rob was dorpsdichter van Overpelt en publiceerde in 2011 al een dichtbundel ‘Dichterbij’. Alle boeken die in 2023 werden uitgegeven door Boekscout maakten kans op de publieksprijs. Online konden lezers naast hun stem hun oordeel achterlaten waarom een bepaald boek de publieksprijs verdiende. Boekscout wil met de prijs auteurs stimuleren om met hun schrijftalent aan de slag te gaan. 

Het boek is grappig, griezelig, grillig, gruwelijk, grotesk, grandioos, grimmig, gruizig en glutenvrij althans zo wordt vermeld… Bestellen kan via Bol.com en het boek kost € 21,50