Dames FCC kunnen niet verrassen tegen nummer 2

CRANENDONCK – Een zware dobber stond er afgelopen zondag op het programma voor de dames van FC Cranendonck. Helaas moesten ze met een magere selectie aantreden tegen de nummer 2 op de ranglijst, Baarlo.  Al vroeg in de wedstrijd kregen de dames een penalty tegen, die maar net verzilverd werd. Karin pareerde de bal in eerste instantie, maar deze rolde hierna toch nog net over de lijn. Een flinke tegenvaller voor Cranendonck, dat zelf ook nog een kansje kreeg. Niet veel later volgde ook de 2-0. Toch gaf FCC verder niet veel kansen weg en was de verdediging solide. Aan voetballen kwamen de dames weinig toe, daar het spel erg slordig was. Een kleine opsteker was de gelijkmaker van Fem, die in de 16 niet twijfelde en hard uithaalde. Met deze 1-2 gingen de dames naar de ranja.

Ondanks het prima weertje konden de dames in de tweede helft niet echt voor zonneschijn zorgen. Er werd wel hard gewerkt maar het combineren bleef uit en ballen die naar voren gingen, kwamen net zo hard weer terug. Het was dan ook onvermijdelijk dat Karin, ondanks haar goede keeperswerk, er nog een paar achter de oren kreeg. De energie was op en zo werd het een pijnlijke 6-1 nederlaag in Baarlo.

De komende weken hebben de dames de kans om hun betere vorm weer te gaan zoeken tegen een paar directe concurrenten op de ranglijst. Te beginnen zondag 17 maart thuis tegen Eindse Boys. Ook het 7-tal begint weer na hun winterslaap, zij mogen vrijdag 15 maart in Helden hun wedstrijden afronden.