Overtuigende overwinning sv Budel 

BUDEL – sv Budel heeft afgelopen zondag een zeer overtuigende zege geboekt tegen FC Maasgouw. Daar waar Maasgouw nog een kansje had op de periodetitel, was het sv Budel dat “de lakens uitdeelde” deze zondagmiddag. Budel speelde een zeer sterke 1e helft, waar het Maasgouw totaal kansloos liet. Met de teruggekeerde Jochem en Youri in de basis was het misschien wel de beste helft van dit seizoen. Een zeer offensief spelend Budel dicteerde vanaf minuut 1 de wedstrijd en dit had al snel resultaat. In de 10e minuut opende de sterk spelende rechtsbuiten Jasper Beerten de score met een hard schot na voorbereidend werk van spits Wilgard Vos. Vier minuten later was het opnieuw Jasper die scoorde na een fraaie actie (panna). Zijn schot ging onhoudbaar in de linkerbenedenhoek. sv Budel bleef zeer dominant spelen en de kansen stapelden zich op. Wilgard Vos volleerde de bal recht op de keeper, een kopbal van Koen ging net over en een schot van Finn Bogers ging net over. Maasgouw heeft handen en voeten nodig om de dadendrang van Budel te stoppen. Dit resulteerde ook al snel in een gele kaart (minuut 25) voor één van de middenvelders van Maasgouw. In de 35e minuut was er een tegenvaller voor sv Budel. De man in vorm, Sepp Aendekerk, moest met een enkelblessure het veld verlaten. In zijn plaats kwam alleskunner Thijs van Geldorp. In minuut 38 scoorde Koen Vos de 3-0, na een dieptebal van Rens Vrijsen. Net voor rust was de eerste dreiging van Maasgouw, maar een schot van 16 meter ging naast. Ruststand 3-0. 

Na rust eenzelfde spelbeeld, Budel speelde dominant. Na een actie scoorde de sterk spelende Youri Bogers 10 minuten na rust de 4-0 met een schot van buiten de 16 meter. Een minuut later miste Koen Vos een mooie kopkans. In de daaropvolgende tegenaanval moest keeper Luuk Smolenaers tot tweemaal toe redding brengen. Trainer Erik van Rooij brengt drie verse krachten in de ploeg. sv Budel ging verder op zoek naar doelpunten en in de 70e minuut scoorde de prima spelende “spielmacher” Koen Vos de 5-0. Even later werd Koen gewisseld en kwam talent Ries Meijer in de ploeg. Hij gaat op de 10-positie spelen. Tien minuten voor tijd scoorde Maasgouw tegen. Maar sv Budel bleef aanvallen en JO19-1 speler Ries Meijer liet zich gelden. Eerst gaat zijn schot net over en een kopbal van hem werd door een verdediger van Maasgouw ternauwernood van de lijn gered. Ook een inzet van Finn Adams wordt van de lijn gered. Net voor het einde nog een kans voor Maasgouw, maar een kopbal belandde in het zijnet. In blessuretijd is het Luc Nouwen die na een mooie actie zijn schot op de paal ziet belanden. Even later floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor de laatste keer en mocht Budel weer 3 punten bijschrijven in het klassement. 

Komende zondag de topper tegen het ongenaakbare Merefeldia, maar Budel zal daar ook vol voor de winst gaan, om zodoende te proberen de spanning terug te brengen in de competitie. Met de inzet en instelling van de ploeg zoals ze zondag gespeeld hebben tegen Maasgouw, mag Merefeldia zijn borst nat maken, en zal het alle zeilen bij moeten zetten om de dadendrang van “de oranje-hemden” te weerstaan. Budel zal met veel zelfvertrouwen de strijd aangaan , in de wetenschap dat bij winst de competitie toch nog een mooie ontknoping zou kunnen krijgen. De spelers van Budel hopen op veel steun van hun trouwe supporters.