Sporting Pelt Dames 1 winnen in Kortessem

PELT – De dames 1 van handbal Sporting Pelt gingen zaterdag op verplaatsing naar Kortessem. In de heenronde wonnen we met de hakken over de sloot: 29-28. De verdediging liet zich meteen van haar beste kant zien. De tegenpartij geraakte moeilijk tot op de cirkel, en veel shots belandden  in het blok. In onze aanval ontbrak er wat schwung. De bal ging rond, maar er werden weinig kansen gecreëerd. De ballen richting pivot werden meermaals onderschept, de passes op tegenaanval waren vaak net niet. Zo gingen we rusten met een vrij lage score.  Ruststand: 7-10

Na de pauze kwam onze motor op gang. Er zat meer snelheid op de bal, maar we temporiseerden op de juiste momenten. Dankzij onze systeempjes  werden er meer doelkansen gecreëerd. Kortessem bleef vechten voor elke bal, maar wij ook. Dat resulteerde in een wedstrijd met veel onderbrekingen, penalty’s en tijdstraffen. De tegenpartij kon nu wel scoren vanop 6 meter en via enkele knappe shots van de rechterhoekspeelster. Toch hielden we het hoofd koel en verloren we op geen enkel moment de controle over het spel. Eindstand: 16-24.