Troostmoment op 17 maart 

HAMONT-ACHEL – Na het initiatief van vorig jaar op 13 maart, om op de drie troostplekken van Hamont-Achel een herdenkingsmoment te houden, houden ook dit jaar Ferm Achel-Dorp, Ferm Hamont-Lo in samenwerking met de werkgroep Rouwenden Nabij een Troostmoment. Dit gaat door op 17 maart om 14.00 uur aan de Ferm-troostplek aan museum/Simonshuis. Er zijn veel vormen van verlies, van verdriet en van pijn. In het samenkomen willen we met teksten, muziek, zang en stilte troost bieden aan ieder die het nodig heeft. Nadien wordt er iets warms aangeboden. Iedereen van harte welkom!

Met de campagne PlantTroost wil Ferm een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. Een belangrijk onderdeel van de campagne zijn de troostplekken. Een troostplek is een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is. Waar je troost kunt vinden en samen met je buurt of gemeente in het najaar bloembollen plant als symbool voor verbondenheid, hoop en kracht. En in het voorjaar, wanneer de bloemen groeien en bloeien, herdenken en gedenken we onze dierbaren.