Pannenkoekdag Basisschool St. Joan

SOERENDONK – Vrijdag 8 maart hebben alle kinderen van groep 7 van basisschool St. Joan weer ijverig honderden pannenkoeken gebakken. Het was die dag namelijk ‘Nationale Pannenkoekdag’. 

Dit is dé dag waarop kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen, om hen eens extra in het zonnetje te zetten. Iedere leerling had dan ook de eigen opa’s en oma’s uitgenodigd maar ook de seniorenvereniging en mensen van ‘het trefpunt’ waren bij dit feestelijk etentje aanwezig. Een hartverwarmend samenzijn waarbij jong en oud elkaar treffen, samen eten en een praatje maken. 

De ouderraad van onze school had dit evenement tot in de puntjes voorbereid, zodat de kinderen bij binnenkomst meteen konden beginnen met het versieren van de ruimte, het dekken van de tafels, het maken van het beslag en natuurlijk; het bakken van de pannenkoeken. Voor sommigen was dit in het begin nog even wennen, maar een aantal pannenkoeken verder konden de kinderen als volleerde koks de pannenkoeken ‘flippen’ en weer opvangen in de pan! 

Toen alle bezoekers een fijn plaatsje aan tafel hadden gevonden was het aan leerling Teun de eer om iedereen welkom te heten en het diner te openen.  Eerst werd er een heerlijke soep uitgeserveerd en later volgden de pannenkoeken. Mooi om te zien hoe snel kinderen switchten van hun rol van kok tot bedienend personeel. Er werd heerlijk gegeten, maar ook gezellig gekletst.  En zo zorgde de Hollandse pannenkoek die vrijdag voor een moment van verbinding!