Werken aan veilige kruisingen

PELT – Sinds woensdag 13 maart wordt er gewerkt aan de beveiliging van de kruisingen van fietssnelweg F74 – op de treinbedding – met de Bemvaartstraaat en de Urnenveldstraat. Deze werken gebeuren in opdracht van de provincie Limburg en duren in principe tot eind april. Beide kruisingen zullen voor de duur van de werken afgesloten zijn voor alle verkeer. Daardoor is er geen verkeer mogelijk tussen Boseind/Herent en de Ringlaan via de Bemvaartstraat, en tussen Herent en de Breugelweg via de Urnenveldstraat. 

Het verkeer wordt omgeleid langs twee zijden:

Noordelijk via Boseind, Skiffel en Sellekaertsstraat;

Zuidelijk vanuit Herent via Dijkstraat/Herenterdijk, Heesakkerstraat en Spoorwegstraat naar de Breugelweg.

Fietsers op het fietspad worden aan de werken als volgt omgeleid:

Aan de Bemvaartstraat via de Donkerstraat, Bemvaartstraat en Bleekveldstraat;

Aan de Urnenveldstraat via de Heesakkerstraat.

Alle omleidingen gelden in twee richtingen. In de straten die doodlopen aan de werken is enkel plaatselijk verkeer mogelijk.  Op alle omleidingen en in alle straten met enkel plaatselijk verkeer wordt de maximum snelheid beperkt tot 50 km/u.  Een volledige beschrijving van de verkeerssituatie vind je via www.gemeentepelt.be/f74 

Foto toekomstplaatje oversteek Bemvaart