Podcast Limburgse dames over Europese verkiezingen

PELT – Twee Limburgse dames, Astrid Smeets uit Pelt en Anna Petrosyan uit Alken, zijn een podcast aan het maken over de Europese verkiezingen. In zo’n acht afleveringen worden alle lijsttrekkers van de Nederlandstalige Europese kieslijst besproken en geanalyseerd. Anna en Astrid beseften op een gegeven moment dat ze zelf geen idee hadden op wie ze moesten gaan stemmen. Astrid: “We zagen door de bomen het bos niet meer. Ook familie en vrienden hadden geen idee wat er zoal op Europees niveau gebeurt. Ze weten niet eens wie er ons vertegenwoordigt in het Europees parlement. Er is weinig geconsolideerde informatie over te vinden. Reden genoeg dus om hierover een podcast te beginnen. In elke aflevering zal een van de Nederlandstalige lijsttrekkers aan bod komen. Elke stem telt en dit is onze kans om invloed uit te oefenen over wat men op Europees niveau voor ons bepaalt. Het is dan ook belangrijk om een goed geïnformeerde stem uit te brengen”. Vanuit hun appartement nemen ze iedere week een aflevering op en hebben zo al veel luisteraars aan zich weten te binden. Anna: “Ik denk dat veel mensen zo op een leuke manier veel kunnen bijleren en het is toch mooi meegenomen als je op deze manier een juiste keuze kunt maken. De podcast is daar een luchtig antwoord op. Op federaal niveau is er trouwens al genoeg informatie te vinden”. De podcast heet WTF.EU? en is te vinden op Spotify en Apple Podcasts. Op 10 maart waren Astrid en Anna ook al te zien bij het TVL nieuws die hier speciaal voor naar Schaarbeek trokken want daar wonen deze dames momenteel.