Benauwde overwinning FC Cranendonck uit bij Tivoli

CRANENDONCK – De tweede periode in deze competitie werd afgelopen zondag een prooi voor Tivoli, de tegenstander van FC Cranendonck deze zondag. FC Cranendonck begon goed aan de wedstrijd en was al snel enkele keren gevaarlijk. Na een kwartier spelen was het dan eindelijk raak. Een mooie actie van Nory Saanen in het strafschopgebied van Tivoli werd gevolgd door een balletje breed op de geheel vrijstaande FC Cranendonck-spits Ralph van Meijl. Vanaf 10 meter plaatste Ralph de bal onhoudbaar voor de Tivoli doelman in het doel en tekende daarmee de 0-1 aan. Ook hierna bleef FC Cranendonck het spel bepalen met mooi combinatiespel. Wat er aan ontbrak waren doelpunten. Tivoli kon er maar sporadisch uitkomen en kwam na ruim 30 minuten spelen bijna aan de gelijkmaker. Een FC Cranendonck verdediger kon de bal maar net voor de doellijn nog uit het doel werken. Net voor rust werd Tyn Adams helemaal alleen voor de doelman gezet, maar werd , ten onrechte?  voor buitenspel teruggefloten. Zodoende bleef het tot aan de rust 0-1. Na de pauze werd het spel bij FC Cranendonck wat minder en moest het regelmatig alle hens aan dek houden om een tegendoelpunt te voorkomen. Met telkens weer lange ballen vanuit Tivoli zijde werden de FC Cranendonck verdedigers veel aan het werk gezet. Met een gezonde dosis werklust kon een tegendoelpunt worden voorkomen. Omdat Tivoli alles op alles zette en daardoor achterin de nodige risico’s nam en veel ruimte liet, werd FC Cranendonck nog regelmatig gevaarlijk met snelle uitvallen. Dikwijls werden deze afgefloten voor buitenspel, maar net voor het einde van de wedstrijd glipte uitblinker Mees Vermeulen er toch doorheen. Alleen voor de keeper werd zijn schot echter door de Tivoli doelman tegengehouden. Even hierna floot de uitstekende scheidsrechter het laatste fluitsignaal en kon FC Cranendonck 3 punten mee naar huis nemen. Een mooi begin van deze derde periode.