Doelpuntloos gelijkspel sv Budel

BUDEL – De topper tussen de nummers 1 en 2 Merefeldia en sv Budel is in een gelijkspel geëindigd. sv Budel miste deze wedstrijd Stan, Jelle, Stef en Sepp. Daarentegen waren Rik en Wouter sinds heel lange tijd weer bij de groep. Coach van Rooij koos weer voor een vijf mans defensie, (Bas Bergmans verving op rechts Stef), daarvoor Koen en Finn B, en voorin stonden Jasper, Rik en Youri.  Merefeldia startte scherp, ze zaten er direct kort op en sv Budel had het daar lastig mee. sv Budel speelde compact en de eerste dreiging kwam na een indraaiende vrije trap van Finn B, maar Koen en Jochem konden net niet goed bij de bal. Merefeldia schuwde de duels niet, onder andere Koen werd een keer hard aangepakt. In de 34 minuut was er een mooie aanval van Budel over rechts, maar keeper Pim van Merefeldia kon met zijn voet redding brengen. Net voor rust was er een eerste kans voor Merefeldia na een snel genomen vrije trap, maar Luuk Smolenaers redde. Ruststand 0-0. 

Luc Nouwen kwam voor Finn Bogers in de ploeg en na 3 minuten zorgde hij meteen voor dreiging maar hij schoot naast het doel. In de 54e minuut redde Luuk knap in een één-tegen-één-situatie, nadat de scheidsrechter het vlagsignaal van grensrechter Dennis Maas negeerde. In de 80e minuut zagen we de beste aanval van deze middag: Bas stuurde Jasper in de diepte en zijn voorzet kon door Luc net niet goed ingeschoten worden. Wouter komt net voor tijd nog in de ploeg voor Youri Bogers. In de laatste minuten laat de grensrechter van Merefeldia zich van zijn slechte kant zien door twee keer zeer onsportief te vlaggen. Een wedstrijd zonder veel hoogtepunten, de voorsprong van Merefeldia blijft 7 punten op Budel.