Eerste Elftal A Verliest Bij THES B

HAMONT – KFC Hamont 99 A maakte op zaterdagavond de verplaatsing naar Tessenderlo, waar het ontvangen werd door THES B. Bij Hamont ontbrak topschutter Ilario Meli nadat die in Elen zo’n beetje van het plein geschopt was. In de heenronde werden de Looienaars met een droge 6-0 naar de neus van Limburg teruggestuurd en dat werkte blijkbaar inspirerend. KFC kwam er de eerste helft gewoonweg niet aan te pas, THES eiste de bal én alle kansen op. Na een paar halve kansen voor de thuisploeg ging doelman Marnick Emmers na 20 minuten goed plat op een schot van Vrancken en enkele minuten later mikte Claeys een afvallende bal nipt naast doel. Rond het halfuur had hij meer succes; in de omschakeling kreeg hij de bal en legde die naast keeper Emmers in doel: 1-0.

Vanhees krulde vervolgens een poging rechts naast de goal, die had er ook in kunnen zitten.

De enige poging op doel van Hamont in de eerste helft noteerden we op 5 minuten van de rust: een kopbal van Ferren Peeters ging over doel. De ruststand na een erg zwakke eerste Hamonter helft was gelukkig slechts 1-0.

Quin Looijmans werd met een handblessure naar de dienst spoedgevallen gebracht en daarom in de 2e helft vervangen door Sisse Schouteden. KFC kwam veel scherper uit de kleedkamers maar dat bood de thuisploeg mogelijkheden op de counter. Bynens mikte eerst nog buiten het kader maar Claeys rondde even later een scherpe counter af: 2-0. Van een domper gesproken …

Hamont nam tóch de wedstrijd in handen. Wesley Van Vlierden zette zich door op links, speelde Ferren Peeters aan maar die vond tot 2 maal toe thuisdoelman Juressen op z’n weg. Dit was een geweldige kans op de aansluitingstreffer. Een minuutje later vloog een vrije trap van Jannes Goossens tussen alle spelers en de keeper vóór het doel door; Senne Doms kwam een teen te kort om in te tikken. Doelpogingen van Kobe Schetz en Ferren Peeters waren net niet goed genoeg. THES kwam minder in het spel voor maar was in de 77e minuut dicht bij de 3-0; Marnick Emmers had gelukkig een uitstekende redding bij de inlopende Vrancken.

KFC startte met een slotoffensief dat helaas in weinig concreet doelgevaar uitmondde. Tot in de slotfase: toen knokte Jannes Goossens zich door de thuisverdediging en knalde op karakter de 2-1 tegen de netten. Sterk werk! Het werd nu helemaal pompen of verzuipen voor THES.

Het laatste sprankje Hamonter hoop verdween helaas in de slotseconden toen Bynens de bal ontfutselde van keeper Marnick Emmers en de 3-1 scoorde. Dát was echter niet de reden waarom deze wedstrijd verloren werd. THES B legde de basis voor hun overwinning in de eerste helft en sprokkelde zo 3 belangrijke punten in de strijd om het behoud. Hamont was enkel na de onderbreking op de afspraak en dat bleek te weinig. Te laat de put gedempt als het kalf verzopen is, zegt het spreekwoord.

Er resten KFC nog 5 wedstrijden om de kloof met de dalersplekken groot genoeg te houden. Gelukkig verloor Leopoldsburg en schoten Kattenbos en As-Niel weinig op met hun onderlinge puntendeling op deze speeldag. Hamont ontvangt komende zaterdag Paal-Tervant dat veilig op een tiende plaats in de rangschikking staat. Dat zou een haalbare kaart kunnen zijn want met een 2 op 15 zit dit team niet in hun beste periode.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto  Quin Looijmans