Halve finale 2e divisie Turnen Dames

BUDEL – Afgelopen zaterdag werden in Tilburg de NK finaletickets voor de 2e divisieturnsters verdeeld. Namens Turnlust mengde de 20-jarige Lieke Broers zich in de strijd bij de senioren. 

Lieke startte op vloer met een sierlijke en stabiele oefening. Ook op het toestel sprong liet ze een beheerste en nette overslag met hele draai zien. Dit seizoen is brug niet het favoriete toestel van Lieke, maar ze turnde hier een prima oefening. Snel door naar balk. Spannend want er was namelijk niet alleen een allround finaleplaats te behalen, maar ook nog landelijke toestelfinales.

Op de 10 cm smalle balk turnt Lieke al heel het seizoen sterke en strakke oefeningen. De kans op succes was dus zeker aanwezig. Helaas lukte haar oefening vandaag niet zoals ze dit tijdens  eerdere wedstrijden deed. Ondanks dat mag Lieke trots zijn dat ze op de halve finale stond.  Komend weekend staat er weer een druk turnweekend op het programma. Voor niveau 5 en supplement G staat er nog een kwalificatiewedstrijd op het programma terwijl Supplement E en niveau 3 hun regionale teamfinale turnen in Asten. Op zaterdag turnen de seniorendames in de 3e divisie hun landelijke halve finale in Purmerend.