Jubileumjaar TWC De Zwoegers komt op toeren

CRANENDONCK – TWC De Zwoegers uit Budel bestaat in 2024 vijftig jaar. De jubileumactiviteiten van de jarig tourwielerclub beginnen inmiddels aardig op toeren te komen. Zo houdt De Zwoegers in april een fietstocht waaraan alle Cranendonckse fietsclubs kunnen deelnemen.

Door Roy de Leijer 

De in 1974 opgerichte tourwielerclub telt bijna zestig leden. In het kader van het 50-jarig bestaan heeft een speciale feestcommissie een jubileumprogramma opgetuigd. Een van de activiteiten die de Budelse wielerclub wil organiseren is een gezamenlijke fietstocht, een sportieve verbroedering, met alle fietsclubs uit de gemeente Cranendonck. De fietstocht heeft een lengte van 50 kilometer en wordt verreden op zondag 21 april.

De jarige fietsclub verwacht dat er zo’n twintig groepen uit Budel, Gastel, Soerendonk en Maarheeze aan de tocht zullen deelnemen. De start is aan de Maarheezerweg 9 in Budel. Daar kan tussen 9.00 en 9.30 uur – enigszins gespreid – worden gestart. Het is de bedoeling dat de deelnemers omstreeks 11.00 uur ‘finishen’ bij de Maarheezerweg 9. Hier is een gezellige samenkomst met alle clubs voorzien onder het genot van koffie met vlaai. Ook is er volop ruimte om sterke wielerverhalen uit te wisselen. 

Op 2 juni houdt De Zwoegers een reünie waarvoor alle oud-leden en huidige leden zijn uitgenodigd. Die dag wordt er middels foto- en filmmateriaal teruggekeken op de historie van de wielerclub.

Een aantal leden van De Zwoegers