Kom us Aan presenteert eigen streekbiertje: ’n Gerritje 

BUDEL – “Het idee zal al lange tijd in mijn hoofd, maar dat het ooit werkelijkheid zou worden had ik nooit gedacht!” Aan het woord is Gerrit van der Heijden, die samen met Monique Penners eigenaar is van Restaria Kom us Aan in Budel. Met trots presenteert Gerrit zijn eigen biertje, ’n Gerritje, dat exclusief aangeboden wordt in zijn restaurant aan de Nieuwstraat. 

Het is al ruim 10 jaar geleden dat Gerrit het idee kreeg. “Een eigen biertje, hoe leuk zou dat zijn!” aldus Gerrit. “Maar ik had eigenlijk geen idee of dit een mogelijkheid was. Tot ik onlangs op zoek ging naar een lekker streekbiertje om aan te bieden in mijn restaria en zo terecht kwam bij Stoombierbrouwerij De Pimpelier in Budel-Schoot. Daar ging ik in gesprek met Herbert Rooymans en zijn zoon Joeri en kwam dit idee ter sprake. Iedereen was meteen enthousiast en zo gezegd, zo gedaan: anderhalf jaar na ons eerste gesprek werd het eerste ‘Gerritje’ gebotteld!” 

Na enkele proefbeurten en testrondes staat het biertje op punt. “Het is een blond biertje geworden, met een frisse en fruitige smaak. Hints van koriander en kruiden vullen het aroma aan. n’ Gerritje heeft een alcoholpercentage van 5,9%. “Dit blonde bier is een heerlijke en verfrissend bier met een unieke en complexe smaak,” aldus Herbert van De Pimpelier. “Het past perfect bij o.a. de Salsa Pepper Burger, die geserveerd wordt bij Restaria Kom us Aan!” 

Ondertussen zijn ook de etiketten op punt gezet en sinds vorige week wordt ’n Gerritje exclusief aangeboden bij Restaria Kom us Aan, Nieuwstraat 34 in Budel. Kijk ook eens op www.restariakomusaan.nl om de uitgebreide menukaart te ontdekken of om online te bestellen.