Niëlle Vroegh, op weg naar het WK Taekwondo 2024 

REGIO – Brons met een zwaar gouden randje voor Niëlle Vroegh, dat werd het Belgisch Open Taekwondo Kampioenschap afgelopen zondag in Lommel. Maar liefst 1500 sporters, waarvan de meeste met een missie kwamen. Dit keer deelname van Olympisch kampioenen en gekwalificeerde sporters voor de komende Olympische Spelen en veel landenteams van kadetten maar vooral Junioren die zich kwamen kwalificeren om te kunnen deelnemen aan het WK in oktober in Korea. Dit jaarlijks goed georganiseerd kampioenschap staat dan ook borg voor een sporters deelname van het hoogste niveau in Europa Vandaar ook de, positief, gespannen sfeer in een sporthal, met maar liefst 12 wedstrijdvelden. Per veld werden 70 partijen afgewerkt van 2 tot 3 ronden van 1½  minuut per wedstrijd. Van 09.00 tot 21 uur werd er gestreden om een podiumplaats. Ook voor Niëlle was dit weer een spannende dag. Met name omdat er door een organisatorische fout geen ranking werd toegepast. Dit betekende bij Niëlle maar ook in veel andere poules de medaille kanshebbers direct in de voorronden al tegenover elkaar kwamen te staan. Niëlle begon haar 1e wedstrijd meteen tegen Lola Williams van het Engels Nationaal Team. Ze had 2 weken terug in Sofia nog, in 3 ronden,  een harde noot te kraken maar nu wist Niëlle in 2 ronden de partij te winnen. De 2e tegenstandster was Nuria Gelabert van de Spaanse Federatie Catalonië. Ook een pittige tegenstandster met een missie, maar ook nu wist Niëlle in 2 sterke ronden winst te behalen.

De 3e tegenstandster zou een ander kaliber worden. De Poolse Julia Nowak heeft niet alleen als junior constant finalewedstrijden achter de rug. Ook als laatstejaars Junior heeft ze al enige wedstrijden in de senioren klasse gedraaid en brons behaald op de European Championships (onder 21 jaar). 

Bij een gerankte poule zou Niëlle haar in de finale zijn tegengekomen en zo was uiteindelijk ook de status van deze wedstrijd. Er 3 ronden gedraaid worden voordat Nowak, met veel moeite de winst kon boeken. De 1e ronde won ze met magere 1-0 de 2e ronde werd een 5 – 5 met impact voordeel voor Niëlle en in de 3e ronde won Nowak met 1 hoofdtreffer. Niettemin maakte Niëlle een enorme indruk met haar tegenstand tegen deze sterke Junior. De finale was voor Nowak, met 2x Point Gap, in korte tijd een feit. Brons met een gouden randje is hier ook op zijn plaats want Niëlle heeft inmiddels ruimschoots haar kwalificatie voor deelname aan het Wereld Kampioenschap dubbel en dik waargemaakt!