vv Maarheeze wint van Brevendia

MAARHEEZE – Afgelopen zondag nam vv Maarheeze het thuis op tegen Brevendie. De aftrap door de ‘pupillen van de week’ en met een doelpunt als gevolg werd niet geteld door de scheidsrechter. Maar dezelfde scheidsrechter moest na de echte aftrap toch na 150 tellen zijn boekje uit zijn borstzak trekken om een doelpunt te noteren van Jordy van Zon, die een schitterende een-twee met Remy  Verhoeven in de lange hoek afrondde tegen Brevendia 1-0. De wedstrijd in de eerste helft kenmerkte zich tot aan de 35ste minuut door veel samenspel en veel fysieke en faire duels. In de 41 min profiteerde Remy Verhoeven optimaal van een veel te zachte terugspeelbal op de keeper van Brevendia. Remy Verhoeven maakte geen fout in de 1- op -1 met de Stramproyse doelman en knalde beheerst de 2-0 tegen de touwen. In de 44 min. Gaf Maarheeze een vrije trap weg aan Brevendia. Guido Wolters gaf de keeper  Maarheeze geen kans 2-1. In de laatste minuut had Ralf van Beek de 3-1 op het scorebord kunnen zetten maar de doelman van Brevendia was hem de baas. Zodoende gingen we met een 2-1 stand de rust in. Na de rust had Maarheeze de stand moeten uitbreiden , maar telkens was de doelman van Brevendia de situatie de baas. Zonder verder echte spannende situaties leek Maarheeze de overwinning over de streep te trekken. Tot de 81e minuut er een echte ouderwetse scrimmage voor de goal, constateerde de scheidsrechter hands op de doellijn van een Maarheeze speler en belandde de bal op de stip. Deze penalty werd benut door Milan Lemmens 2-2. vv Maarheeze ging vervolgens op zoek naar de overwinning. Die kwam er uiteindelijk ook. Een verdwaalde voorzet van Remy Verhoeven verdween zomaar op wonderbaarlijke wijze in de bovenhoek van de goal van Brevendia. Eindstand 3-2. Volgende week speelt Maarheeze een uitwedstrijd tegen DESM.

Foto Hennie Roosen