De Grevenbroekers wandelen van station naar station

HAMONT-ACHEL – Om 9 uur ‘s morgens verzamelden 28 Grevenbroekers aan het station van Hamont om richting Herentals te reizen waar hun wandeling startte. Hun parcours is een deel van de GR 5.  Ze liepen eerst door het mooie Begijnhof uit de 17de eeuw en van daaruit naar de vistrap aan de kleine Nete. Die kleine Nete is een leidraad doorheen een groot gedeelte van deze wandeling. Nog in Herentals wandelen ze op de Kempische Heuvelrug langs de oudste kruisweg van het land. Ze zetten hun weg verder door bossen, heide, vennen en moerasgebied. Met een tussenstop aan tennisclub Ter Heyde ging het daarna richting Lichtaart. Bij café De Nete, langs Bobbejaanland,splitste de groep. De korte afstandswandelaars gingen hier na 11 km richting station Olen, 3 km verderop. De wandelaars op de 22 km wandelden hier verder door het Zeggegebied, een mooie landelijke omgeving. Met een kort stopje bij het Geels Brouwerij- en Bakkerijmuseum, bereikten ze het kanaal Bocholt-Herentals. Hier werd bij Den Thijs, SAS 9, een pauze gehouden om daarna door te wandelen naar het station van Geel. Daar spoorden ze met de trein van 19u terug richting Hamont. Het was een gezellige dag. Meer info: www.degrevenbroekers.be