Eerste openbare toilet in Weert geopend in de Muntpassage

WEERT – Ben je aan het winkelen in de binnenstad en moet je nodig naar het toilet? Vanaf nu kan iedereen in Weert gebruik maken van een openbaar toilet in winkelcentrum de Muntpassage. De Muntpassage heeft hiervoor een leegstaande winkelunit ter beschikking gesteld. Het toilet is voor iedereen toegankelijk en zelfreinigend.

Dagje uit niet vanzelfsprekend
Gezellig winkelen of een rondje door de stad lopen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn nog steeds veel mensen die de deur niet uit durven, uit angst geen toilet te vinden. Wethouder Lizbeth Steinbach: “Weert is een toegankelijke en gastvrije stad waar iedereen mee kan doen. Met dit openbaar toilet willen we ervoor zorgen dat iedereen zonder stress een bezoekje aan ons mooie centrum kan brengen.”

Het initiatief voor een openbaar toilet in de binnenstad van Weert is vanuit de gemeenteraad gekomen. 

Toegankelijk en zelfreinigend
Het toilet is rolstoeltoegankelijk en zelfreinigend. Er zijn twee toiletpotten die na elk gebruik worden gewisseld. De gebruikte toiletpot wordt aan de achterkant van het toilet gereinigd en klaargemaakt voor een volgend gebruik. Tegelijkertijd wordt de vloer automatisch gedweild en gedroogd. Zo kun je altijd gebruik maken van een schoon toilet.

Tijdens openingstijden
Je vindt het toilet in winkelcentrum de Muntpassage naast de Albert Heijn en tegenover de Gall & Gall. Het toilet is te gebruiken tijdens de openingstijden van de Albert Heijn in de Muntpassage. Gebruikmaken van het toilet kost 50 cent.