Buitenspeeldag in Achel centrum  

HAMONT-ACHEL – Op woensdag 17 april is het Buitenspeeldag, een dag die helemaal in teken staat van heerlijk buitenspelen. Dit jaar kan je dat komen doen in Achel-Centrum op het grasplein naast serviceflats de Lier en in en rond Dienstencentrum De Kring Achel. Van 14.00 tot 16.30 uur staan er allerlei leuke activiteiten in thema kermis op het programma. 

Achel-Centrum wordt omgetoverd tot een kermisparadijs met doe-het-zelf attracties, springkastelen, een peuterkermis… Maak een ritje met de paardenkoets of bots er gezellig op los tijdens een spelletje bumperbal. Clown Willy maakt de mooiste ballonnencreaties en op het terras kan iedereen genieten van een verfrissend drankje. 

Steek ook zeker eens de straat over naar dienstencentrum De Kring waar een Vlaamse Kermis opgezet wordt. Sjoelbakken, hoger lager, mens erger je niet… proef de nostalgie! Of speel een spelletje jeux de boules tijdens een petanque-battle. 

In de ontmoetingsruimte van serviceflats De Lier wordt er om het half uur KIEN geroepen! Jong en oud is welkom om er de juiste cijfers aan te kruisen tijdens een bingonamiddag. Wie weet neem je wel een leuke prijs mee naar huis!  Tijdens deze buitenspeeldag waan je je niet enkel op de kermis, maar ook op de Olympische spelen van 2024. De straat aan het Michielshof wordt verkeersvrij gemaakt en omgetoverd tot een echte wielerbaan. Voor één keer mag je eens door de straat racen op een volwaardig racecircuit! Breng je zelfgemaakte, super coole zeepkist (of gocart) mee, daag een andere racepiloot uit en probeer als eerste over de finish te rijden! Vergeet zeker je fietshelm en bescherming niet! 

Vrijwilligers gezocht 
Heb jij die woensdagnamiddag enkele uurtjes vrij terwijl je kind(eren) komen buitenspelen? Het UiTpunt is nog op zoek naar enkele vrijwilligers die een oogje in het zeil willen houden bij een springkasteel, om te helpen bij de vele spelletjes, oude volkspelen te bemannen, de fietsenstalling te bewaken… Iets voor jou? Neem dan zeker contact op via uitpunt@hamont-achel.be, de balie van het UiTpunt of via telefoon 011 51 05 33.

Buitenspeeldag 2023 in Hamont