Vier extra voorstellingen filmdocumentaire over Bisschoppelijk College en De Lichtenberg

WEERT – Vanwege de enorme belangstelling heeft Gotcha Cinema, in overleg met Stadsgidsen Weert en Stichting Behoud de Lichtenberg, vier extra voorstellingen vastgelegd. 

Naast de première op 12 april (uitverkocht) wordt de film ook vertoond op: 

  • zondag 14 april om 16.15 uur,
  • woensdag 17 april om 20.15 uur. 
  • donderdag 18 april om 20.15 uur
  • en zondag 21 april om 16.15 uur.

Over de film
Stadgidsen Weert en Stichting Behoud de Lichtenberg hebben in coproductie een filmdocumentaire gemaakt met als titel ‘BC de Campus…tussen droom en werkelijkheid’. 

De film is mede tot stand gekomen door financiële ondersteuning van Provisus St. Jozef. Het idee en scenario zijn van stadsgids Harrie Mennen en de film is geproduceerd door Jo van Geneijgen, bekend van de films over o.a. de Wertha Brouwerij en ‘Leuken, in vroeger jaren’. De filmdocumentaire van bijna 50 minuten uur gaat op 12 april in première in Gotcha Cinema. Kaartjes à € 7,50 zijn te bestellen via www.gotcha-weert.nl of telefonisch 0495-532002. 

Trailer
Deze documentaire gaat over de geschiedenis van het Bisschoppelijk College, een van de oudste middelbare scholen van Nederland.  De film biedt een blik op de locaties, het vroegere schoolleven, de architectuur en het veranderende inzicht in wat er in de naoorlogse periode belangrijk werd geacht voor de opgroeiende jeugd.  Zie ook trailer ‘BC de Campus…tussen droom en werkelijkheid’: https://youtu.be/9wbr6p63dCg?si=jbW6DS3mkplaM5VY

Informatie:
Website:   www.stadsgidsenweert.nl; www.behouddelichtenberg.nl;    
                    www.gotchaweert.nl
Facebook: https://www.facebook.com/stadsgidsenweert/

https://www.facebook.com/behouddelichtenberg/