Jeugdclubs Budel klaar voor Paasfeest

BUDEL – Jeugdclubs Budel houdt ook dit jaar op paaszaterdag een groot feest voor jong én oud. Hoewel de naam is veranderd in ‘Paasfeest’ en het paasvuur dit jaar ontbreekt, is de opzet van het evenement, verder hetzelfde gebleven, met hier en daar zelfs wat extraatjes. Zo is er behalve een grote vuurwerkshow weer een heel scala aan paasactiviteiten en optredens.

Iedereen, jong én oud, kan zaterdag bij het Paasfeest in Budel genieten van gezellige live muziek, entertainment, een drankje, lekker eten en een spectaculaire vuurwerkshow. De afgelopen dagen is er hard gewerkt aan de opbouw van het feestterrein. Er zijn onder meer verschillende tenten en een buitenpodium verrezen op het evenemententerrein aan de Voorterdijk in Budel.

Dat er geen paasvuur meer is, betekent niet dat er minder energie en tijd in het evenement is gaan zitten. “Vanwege de naamsverandering van Paasvuur in Paasfeest hebben we dit jaar extra ingezet op het maken van reclame”, vertelt Joost Kuipers van Jeugdclubs Budel.

De betrokkenheid van de tweehonderd jeugdleden tellende vereniging is groot. Kuipers: “Het gros van de leiding helpt mee met de organisatie van het Paasfeest.” Ook verschillende oud-leden steken de handen uit de mouwen.

Vorig jaar was het lange tijd twijfelachtig of de zesde editie van het Paasvuur door zou kunnen gaan. Jeugdclubs Budel kreeg de verzekering voor het paasvuur pas op het laatste moment op orde. Daarnaast speelt ook de schaarse stikstofruimte het evenement steeds meer parten. “Dit waren voor ons de twee voornaamste redenen om in november het besluit te nemen om met het paasvuur te stopppen”, zegt Kuipers.

Helemaal stoppen met het feest was echter geen optie. “Ons evenement is veel meer dan alleen een paasvuur. Aan het concept is eigenlijk niet veel veranderd. We zouden het bovendien heel erg zonde vinden als er nog een evenement in Cranendonck zou stoppen.”

Het feestterrein aan de Vorterdijk is zaterdag vanaf 18.00 uur geopend, daar zal de paashaas alle kinderen opwachten om vanaf 18.15 uur samen honderden paaseieren te zoeken die verstopt liggen op het terrein. Daarna is er vanaf 18.30 uur volop vermaak voor de kinderen. Van luchtkussens tot lasergamen en van schminkclowns tot zelf marshmallows roosteren. Op het buitenpodium is er muziek van de kinderband ‘Kind of Chaoz’ en laat een een goochelaar zijn kunsten zien. Er staan dit jaar nog een aantal extra verrassingen op de kinderen te wachten.  

Kuipers verwacht dat opnieuw honderden mensen het evenemententerrein aan de Voorterdijk bezoeken: “We zijn een evenement voor de hele familie. Dat is ook onze doelstelling.”

Voor de ouders, opa’s, oma’s en alle andere bezoekers is er de hele avond vermaak en entertainment. Er kan genoten worden van een lekker drankje en hapje en rond 21.00 uur worden alle bezoekers weer verrast met een spectaculaire vuurwerkshow. Kuipers: “Die is dit keer weer wat groter van opzet.”

Het feest is daarna nog lang niet voorbij. Zo is er in de grote feesttent een optreden van de feestband ‘Zit ‘r dik in’. De avond wordt afgesloten door de Budelse DJ Jens. 

De toegang is gratis. Voor meer informatie zie de Facebookpagina en Instagram van Paasfeest Budel. 

Foto Jos Meusen