Ledub dames 1 verliest met 1-3 van Bejo/dinto dames 1

BUDEL – Zaterdag stond de wedstrijd Ledûb Volleybal Dames 1 tegen Bejo/dinto dames 1 op het programma. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want dit was namelijk de nummer 2 van de competitie. 

Door Lynn Rademaekers

“De uitwedstrijd tegen hen hebben we goed spel laten zien en daardoor met 3-1 gewonnen. We waren dus zeker gebrand om deze wedstrijd ook te winnen.

In de teambespreking werd duidelijk dat we moesten blijven vechten en goed spel moesten laten zien om te kunnen winnen, maar we waren er zeker klaar voor. Onze mini van de week Emme mocht de wedstrijd aftrappen en dit deed ze zeker goed. Ze wint namelijk het punt!! Hierna mochten wij aan de bak. In set 1 ging het lang gelijk op tot 13-13. Er werden mooie ballen geslagen en goed verdedigd door onder andere onze libro Daielle Klijsen. Helaas begonnen we zelf wat meer foutjes te maken waardoor Dinto uitliep tot 15-20. We verliezen dan ook de set met 17-25. We wisten dat er meer in zat, maar dan moesten we wel ons spel verbeteren.

In set 2 stonden we al snel op een achterstand van 5 punten. Het leek alsof we even wakker moesten worden en dat werden we. We komen namelijk terug tot 12-13. Dit vasthouden en dan zouden we de set winnen! We hielden dit ook vol maar Dinto gaf ons niks cadeau, maar wel was het spannend. De coach van Dinto pakt een time-out op 23-23 om zijn team even wakker te schudden en dit lukt: Dinto wint de set met 23-25.

Dan maar in 5 sets werd er gezegd… daar gingen we voor. We starten ook een stuk beter deze set. We staan namelijk op den duur met 14-10 voor. Er werden mooie ballen geslagen door Julia en Pien en iedereen was echt AAN. We winnen dan ook deze set met 25-21. 

Dit vasten houden zou je zeggen. Maar helaas we starten set 4 meteen met een 0-4 achterstand door een goede service serie van de tegenstander. We hebben al vaker laten zien dat we echte vechters zijn dus we waren ondanks de achterstand nog steeds gebrand om te winnen. We komen terug bij een stand van 17-17, alles was dus weer mogelijk. Maar helaas was het niet genoeg en we verliezen ook deze set met 21-25. We hebben hard gevochten, maar onszelf niet beloond. We verliezen met 1-3.

Volgende week hebben we een week rust en kunnen we even goed herstellen van onze kleine pijntjes, zodat we 6 april flink kunnen shinen tegen Armixtos dames 1, want tegen hen hebben nog iets recht te zetten.”

Foto’s Jos Meusen