Leende maakt zich op voor ‘De Lindse Passion’ 

Na maanden van voorbereiding, repeteren, plannen en oefenen wordt zaterdag in Leende ‘De Lindse Passion’ uitgevoerd. Op het marktplein in centrum van het dorp staan hiervoor meerdere podiums opgesteld. Met twee kruistochten, die vóór het Leendse verzorgingshuis Leenderhof bij elkaar komen en gezamenlijk het marktplein bij de jubilerende St. Petrus’ Bandenkerk bereiken, wordt het startsein gegeven voor de Leendse uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus van Nazareth.  De kruistochten starten om 18.30 uur en gaan van Boschhoven (Heilig Hart beeld aan het driehoekig pleintje) en het Oranjeplein (tegenover café Roothans) door de straten van het dorp.  Om 19.30 uur begint De Lindse Passion. Moderne muziek van bijvoorbeeld BENR en Maan, Acda en de Munnik en Typhoon, maar ook klassiekers van Ramses Shaffy en Frank Boeijen zullen te horen en te zien zijn. De volledige cast is er klaar voor, net als het gelegenheidskoor, het groot orkest van de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende en een eigen combo.  De Lindse Passion is een van de vele activiteiten om het 550-jarig bestaan van de St. Petrus’ Bandenkerk in Leende te vieren. De entree is gratis. Voor meer info zie: www.kerkgebouwleende.nl.

Foto  van de passion repetitie op 25 mrt jl.   Erik van Asten Leende