Paratafeltennisser Yannick Paredis boekt mooie resultaten!

BUDEL – Yannick Paredis timmert hard aan de weg om de top in het paratafeltennis te halen. Onlangs pakte hij brons op het internationaal toernooi in Spanje en haalde hij afgelopen weekend de derde plaats op het Nederlands Kampioenschap in Zwolle. 

Yannick, de 20-jarige tafeltennisser uit Budel, speelde een prima toernooi aan de Costa Brava met als gevolg een bronzen medaille waar hij ontzettend trots op mag zijn. Zo gaf hij onder meer de nr. 1 en 2 van de wereldranking (u23) in zijn klasse (M7) het nakijken. Na enig weerstand te bieden, moest hij in de halve finale zijn meerdere erkennen in de Zweed Hansson.

Op de Nederlandse kampioenschappen paratafeltennis wordt geen rekening gehouden met de ernst van de handicap en worden de beste 10 paraspelers uitgenodigd om met elkaar de strijd aan te gaan. Door Yannicks beperking is een titel nauwelijks haalbaar maar toch haalde hij ook hier brons.

Het grote doel van Yannick is het halen van de Paralympische Spelen. Zoals verwacht komen de Spelen van Parijs (wellicht) te vroeg en zijn de pijlen gericht op Los Angeles 2028. Wellicht …want er is nog één kans tot kwalificatie voor Parijs, waarbij het sterk bezette kwalificatietoernooi in Thailand (25 tot 28 mei) gewonnen moet worden. Met de resultaten van de afgelopen tijd heeft Yannick in ieder geval vertrouwen getankt!

Wil je Yannick volgen, neem dan eens een kijkje op zijn website www.yannickparedis.nl.