Ledub Heren 1 wint met 3-1 van Furos Heren 1

BUDEL – In een belangrijke wedstrijd in de promotieklasse stond Ledub Heren 1 uit Budel tegenover Furos Heren 1 uit Kerkrade. Met Ledub op de 5e plaats en Furos op de 2e plaats voor aanvang van de wedstrijd, beloofde het een boeiende strijd te worden. 

De wedstrijd begon met Furos die meteen de toon zette, met krachtige aanvallen en solide blokkeringen. Ledub had moeite om hun ritme te vinden, en Furos profiteerde daarvan, winnend met een overtuigende 25-17 in de eerste set. 

Maar Ledub liet zich niet ontmoedigen. Met hernieuwde vastberadenheid stapten ze het veld op voor de tweede set. Ze speelden georganiseerder en agressiever, met sterke aanvallen en een solide verdediging. Het resultaat was een dominante prestatie van Ledub, die de tweede set won met 25-16. 

Met het momentum aan hun zijde, ging Ledub de derde set in met hernieuwde energie. Deze keer was het de sterke blokkering van Lars Slenders en Ruud Vossen die het verschil maakte. Hun ondoordringbare blokkering dwong Furos tot fouten en bracht Ledub naar een overtuigende overwinning van 25-13 in de derde set. 

Gedurende de hele wedstrijd werd de service-pass goed onder controle gehouden door Ledubs libero Remco Ras, waardoor de aanvallers in staat waren om effectieve aanvallen uit te voeren en de druk op Furos te handhaven.

In de vierde set liepen de frustraties bij Furos hoog op door de vele netfouten en voetfouten die de hele wedstrijd werden gemaakt. Ondanks hun inspanningen slaagden ze er niet in om hun ritme te vinden, wat leidde tot een overwinning voor Ledub met 25-19 in de vierde set en daarmee een totale overwinning van 3-1 in sets. 

De overwinning was een belangrijke prestatie voor Ledub Heren 1, waardoor ze hun positie in de promotieklasse verstevigden. Het was een indrukwekkende vertoning van vastberadenheid en teamwork.

Door Ivo Willems

Foto Jos Meusen