Pelt huldigt 445 sportkampioenen

PELT – Het gemeentebestuur huldigde de afgelopen week tijdens twee kampioenenhuldes niet minder dan 445 sportkampioenen, verdeeld over 24 disciplines en 32 sportverenigingen.

2023 was alweer een ‘grand cru’-jaar voor de Peltse sport. We noteerden niet minder dan 445 kampioenen (221 bij de +16 en 224 bij de -16 – jarigen), verdeeld over 24 disciplines en 32 sportverenigingen. Alle Peltse sporthelden werden de afgelopen week in de bloemetjes gezet, tijdens de hulde voor de jeugdkampioenen in Dommelhof en het sportgala voor de volwassen sportkampioenen in CC Palethe.

Ook op internationaal vlak mocht Pelt enkele kampioenen in de bloemetjes zetten. Jarne Claes van schietclub Target.177 werd wereldkampioen field target bij de klasse junioren. Wim Eerdekens (NWC) werd Europees kampioen kajak bij de K1 500 meter veteranen. Joris Geers, Sander Janssen, Erwin Smids en Tom Verduyckt (NWC) werden Europees kampioen Quadrathlon ploeg. Karateka Jolie Fransen (KCAR) werd Europees kampioen Kata WIKF en Aliou Sow van Ngimbi Sports Academy werd Europees kampioen kickboksen bij de klasse -70 kg. 

Tijdens de twee kampioenenhuldes werden ook enkele speciale prijzen uitgereikt. Zo kreeg wielrenner Sente Sentjens de prijs van ‘Sportfiguur in de Kijker’. Het afgelopen jaar was voor Sente ongetwijfeld het jaar van de grote doorbraak. Bij het Europees Kampioenschap tijdrijden bij de junioren behaalde hij brons. Ook doorheen het jaar liet Sente opvallende resultaten optekenen, zoals een winst in de E3 Saxo Bank Classic bij de junioren, een derde plaats in Gent-Wevelgem bij de junioren en de eindwinst in de ‘Vuelta junior al la Ribera del Duero’.

De prijs voor Peltse Sportverdienste ging naar Jan Sleurs. Hij stond in 1980 mee aan de wieg van de Neerpeltse Atletiekclub SACN. Tot op vandaag is Jan meewerkend lid van het bestuur en is hij ook nog steeds actief als trainer én atleet.

Bij de jeugd ging de prijs van ‘Beloftevolle jongere 2023’ naar atlete Kyani Joosten. Het afgelopen jaar behaalde ze twee nationale titels bij de scholieren. Door haar puike prestaties mocht Kyani meedoen aan het Europees Kampioenschap, waar ze een tiende plaats behaalde in het polsstokspringen.

Foto Albert Loos