sv Budel met de schrik vrij

BUDEL – sv Budel heeft met enig fortuin een 3-2 overwinning geboekt tegen HEBES. Daar waar Budel in de 1e helft heer en meester was, was dat in de 2e helft een ander verhaal. sv Budel begon ijzersterk en kwam in de 2e minuut al op voorsprong, nadat Koen Vos met een volley de bal hard binnenschoot na een voorzet van Jasper Beerten. sv Budel bleef zeer dominant spelen Er waren kansen voor Koen, Rik en Finn. In de 15e minuut was er opnieuw een prima volley van Koen Vos, maar ditmaal ging zijn inzet recht in de handen van de keeper van HEBES. Hierna werd het spel van Budel slordiger. Er werd te snel de lange bal gehanteerd, waardoor er onnodig veel balverlies werd geleden. Net voor rust kwam Budel toch zeer verdiend op een 2-0 voorsprong: Youri Bogers onderschepte de bal, speelde op links Koen aan en die passeerde 2 man in het 16 meter gebied en schoot in de verre hoek binnen. HEBES wisselde in de rust eenmaal. 

De eerste dreiging in de 2e helft was van de bezoekers, maar het harde schot belandde in de handen van Luuk Smolenaers. sv Budel kwam in de 51e minuut op een 3-0 voorsprong, Youri Bogers speelde zichzelf knap vrij en met een diagonaal schot in de verre hoek liet hij de goalie van HEBES kansloos. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Finn Bogers en Stef v.d. Kruijs kwamen in de ploeg voor de aangeslagen Luc Nouwen en Thijs van Geldorp. HEBES ging dominanter spelen en ze namen meer risico nemen. Dit leidde al snel tot de 3-1. Even later kreeg Budel een penalty na een handsbal, maar ook de 5e penalty van dit seizoen werd jammerlijk gemist, ditmaal door Sepp Aendekerk.

Bas Bergmans kwam voor Jasper Beerten in de ploeg. Met nog 10 minuten te spelen kwam HEBES helemaal terug in de wedstrijd,. HEBES scoorde de 3-2 na niet goed ingrijpen in de verdediging. Jeugdspeler Ries Meijer kwam in de ploeg voor aanvoerder Rik Bogers. HEBES ging met lange ballen alles-of-niets spelen, nam nog meer risico’s en dat leverde ze al snel een gele prent op. sv Budel krijgt net voor tijd een vrije trap net buiten de 16, maar de inzet van Youri Bogers werd onschadelijk gemaakt door de prima keeper van HEBES. Net voor tijd kreeg HEBES een enorme kans op de 3-3, maar de bal ging rakelings naast. In de laatste minuut kreeg Budel nog een grote kans. Youri zette zijn broertje Finn alleen voor de keeper, maar hij kon net niet afwerken. Even later klonk het bevrijdende laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter. Opnieuw 3 punten in de pocket, maar het was zwaar halen deze middag op het sportpark in Budel. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma, de spelers krijgen van trainer Erik een weekje rust, en daarna zal de focus vol op de 2e plaats gaan in de competitie, waardoor de na-competitie een feit zou zijn.