Thuisnederlaag KFC Hamont tegen Thes B

HAMONT – KFC Hamont 99 blijft in volle degradatiestrijd gewikkeld. Vorige week hadden ze een uitgelezen kans om tegen Thes B definitief afstand te nemen. Het werd echter een ontgoocheling over de hele lijn, een verdiende nederlaag was het resultaat. Daarom deze week maar opnieuw knokken, met opponent FC Paal-Tervant hadden ze op papier een haalbare tegenstander.

Verslag: Fonny Plessers

Fris begon KFC aan deze wedstrijd. Hun tegenstander kwam in de eerste minuten nauwelijks in het spel voor. Toch was het eerste kansje voor de bezoekers, keeper Marnick Emmers wist echter wel raad met een op doel getrapte vrije trap. KFC probeerde het aan de overkant ook wel. Een goed opgerukte Jannes Goossens trapte evenwel over. Kobe Schetz deed dat enkele minuten later ook. Toch kwam KFC rond het half uur verdiend op voorsprong. Een verre voorzet vanop links werd door kapitein Ferren Peeters met het hoofd in een keurige boogbal over de keeper in doel gekopt. KFC bleef aandringen, een tweede goal hing in de lucht en zou zeker voor een goede gemoedsrust gaan zorgen. Een hard werkende Xante Croymans zette zich goed door, maar vond geen ploegmaat om het af te maken. De tegenstander had tot dan toe nog weinig laten zien. Kort voor rust kregen ze echter op links een vrije schop toegewezen. De bal , die van daaruit in het pak gedropt werd, verdween echter in doel achter een machteloze keeper. Wat iedereen probeerde te vermijden gebeurde dus toch weer maar eens. Te weinig doortastend optreden van de thuisverdediging brak hen zuur op. Vlak voor rust toch nog een mooie aanval van KFC, een strakke voorzet vanop links van Kobe Schetz, werd door Ferren Peeters net over de lat gekopt. Hierna gingen vooral de thuisspelers met een onvoldaan gevoel naar de kleedkamers om de batterijen opnieuw op te laden voor de tweede helft.

Fris begon deze tweede spelperiode. Wesley Van Vlierden knalde al strak naar doel, zijn bal ging net over de kruising. Een oprukkende Senne Doms knalde ook nog eens naast. Toen gebeurde het onvermijdelijke. Een niet eens gevaarlijke dieptepas verraste de hele thuisverdediging, iedereen liet zich op snelheid pakken. De doorgebroken Michael Hayen kon probleemloos de bal in het net poneren naast een machteloze thuiskeeper. Een doelpunt wat nooit had mogen vallen en wat het vertrouwen van KFC geen goed deed. Plotseling draaide niets meer. Ondanks een blijvende inzet van de thuisspelers kregen ze geen goed voetbal meer op de mat gelegd. Passes kwamen niet aan, balcontroles gingen de mist in, en een fatsoenlijke kans werd niet meer bij elkaar gespeeld. Het enige vermeldbare was een goed schot van Wesley Van Vlierden, de bezoekende keeper wist hier wel raad mee. De tijd tikte onverstoord verder, KFC kon de opgelopen schade niet meer herstellen en moest met een te vermijden nederlaag zijn meerdere erkennen in Paal-Tervant.

De degradatiezorgen zijn dus niet van de baan. Ondanks vier punten voorsprong, moeten er met vier wedstrijden voor de boeg nog ergens punten gesprokkeld worden. Dit moet een haalbare opdracht zijn, een ploeg zoals KFC met deze individuele kwaliteiten moet hiertoe in staat zijn. De technische staf zal er echter voor moeten zorgen dat de kopjes weer omhoog gaan, de spelers moeten een beter spel tonen, samen met de noodzakelijke drive om dit tot een goed einde te brengen.
Een gezellig Paasweekend in het verschiet kan hier goed aan doen, over veertien dagen gaan we naar Maasland NO, een nieuwe kans.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op de foto Ferren Peeters