vv Maarheeze na de pauze onherkenbaar

MAARHEEZE – DESM tegen vv Maarheeze eindigde in 3-2. Speelronde 17 stond zondag op het programma. DESM dat op de een na laatste plek staat, voetbalt voor lijfsbehoud. vv Maarheeze is nog volop in de race voor nacompetitie. Om 14.30 uur werd er afgetrapt op sportpark De Moeesdiek in Weert. De eerste helft speelde vv Maarheeze met de wind mee op het kunstgrasveld. vv Maarheeze had de eerste helft volledig onder controle. De 0-1 die op het scorebord kwam in minuut 21 was een wereldgoal. En daar hoort natuurlijk ook een beetje geluk bij. Daan Reina zag de keeper van DESM te ver voor zijn goal staan en nam de bal  in een keer op de wreef: van ruim 60 meter ging de bal (gedragen door de wind) over de keeper gaan en zowaar in het doel verdwijnen. Enkele minuten later was het weer prijs. Patrick Verton ging op rechts goed door  en zijn voorzet werd door Jordy van Zon op waarde geschat. Jordy liet de keeper van DESM kansloos: 0-2. DESM kwam deze eerste helft niet verder dan enkele speldenprikjes. Enkele minuten voor rust werd vanwege een blessure Jordy van Zon gewisseld voor Rick van den Groenendaal. vv Maarheeze ging de rust in met een comfortabele 0-2 voorsprong. Na de pauze zagen de toeschouwers een herboren DESM. vv Maarheeze moest ver achteruit. In de 57e minuut werd een voorzet van DESM prima ingekopt door Kai van Goor: 1-2. DESM was duidelijk beter dan vv Maarheeze. In de 75e minuut werd de geheel vrijstaande Orry Snels aangespeeld en die kon ongehinderd afdrukken: 2-2. DESM rook bloed en ging op jacht naar meer doelpunten. vv Maarheeze was volledig de weg kwijt. Acht minuten voor tijd kwam de verdiende voorsprong op het scorebord. Vanuit een corner kon Kai van Goor knap de bal in het doel koppen: 3-2. De Maarheezenaren zijn niet meer bij machte om het tij te keren en moeten de drie punten in Weert laten. Volgende week is er geen programma voor vv Maarheeze 1. De eerste wedstrijd is op 7 april: vv Maarheeze-SSE aanvangstijd 14.00 uur.