Zilver en NK-ticket voor Maudi Op den Buijsch

CRANENDONCK – Zaterdag 22 maart stond de halve finale turnen in de 3e divisie op het programma voor Dewi Corstjens, Jessie Kissen en Maudi Op den Buijsch. 

In Purmerend werd gestreden om een plaats in de landelijke meerkampfinale en de toestelfinales. Daarnaast waren diverse persoonlijke doelen gesteld. 

Op brug startte Maudi met een strakke oefening waarin zij een perfecte schroefsalto als afsprong liet zien. Zij haalde het 2e punt van de wedstrijd en is hiermee reserve voor de toestelfinale. Jessie turnde een prachtige losomhandstand en schroef af. Ook Dewi startte prima op brug en liet vervolgens een hele nette balkoefening zien. Jessie hield haar zenuwen niet in bedwang op dit smalle toestel. Maudi daarentegen scoorde met een 11.900 het hoogst en bemachtigde een finaleticket voor balk. Op vloer zagen we mooie nieuwe series van Jessie en Maudi. Op sprong maakten alle drie de dames hun wedstrijd netjes af. Voor Dewi (15e) en Jessie (17e) zit het wedstrijdseizoen erop. Maudi werd beloond met een zilveren medaille en plaatst zich hiermee voor het NK op 20 en 21 april in Den Haag.

In Asten werden teamwedstrijden geturnd. Middenbouw niveau 5 Bleike Kersten, Isa Vlassak, Lyana Kogel en Lise Maas kwamen afgelopen zaterdag in actie. Ze turnden een hele nette wedstrijd met als hoogtepunt vloer waar Isa het hoogste punt wist te behalen, op de voet gevolgd door Lyana. Het team werd beloond met een bronzen medaille.

Daarna was het de beurt aan supplement G. Nina Verhoeven, Julie la Frazia, Lore Bernaerts, Evi van Kerkhoven en Roos van Kerkhoven. De eerste voorwedstrijd was pas een maand geleden maar toch lieten ze zien dat ze hard hebben gewerkt en zagen we mooie oefeningen. Op brug wist Roos het 2de hoogste punt te behalen. Met een 4de plek mogen ze terug kijken op een geslaagde wedstrijd!

Op zondagmiddag was het de beurt aan de middenbouw niveau 3 en bovenbouw supplement E voor hun teamfinale. Tijdens deze wedstrijd mogen er maar 3 turnsters turnen en deze punten tellen dan allemaal mee.

Op baan 1 mocht Toke van der Kruis het spits afbijten op het onderdeel sprong. Hier turnde ze een nieuw onderdeel, dat met een heel mooi punt werd beloond. Toke zette goed door op brug waar ze een strakke oefening liet zien. Het team middenbouw niveau 3 kreeg de zilveren medaille omgehangen en mag zich vice-kampioen van regio Zuid-Oost Brabant noemen.

In baan 2 was het de beurt aan Merle Mennen, Jik van der Kruis, Anouk Kessels, Evelien Kessels en Eline Vogels. Eline begon de wedstrijd erg goed op vloer en behaalde hier een knappe 6e plaats. Ook Jik en Merle deden goede zaken voor het teamresultaat. Jik sprong een nette half in heel uit en had zelfs nog veel snelheid over waardoor ze flink op de rem moest! Op brug lieten Merle en Evelien goede oefeningen zien. Op balk moesten de turnsters helaas allemaal vroegtijdig de balk verlaten. Ondanks dat liet Anouk wel een erg mooie wissel-spagaat zien. Het team is uiteindelijk op de 10e plaats geëindigd.