BC Budel J1 kampioen!

BUDEL – Zondag 10 maart speelde BC Budel J1 haar laatste wedstrijd tegen BC Victoria J2. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal “In de Biessen” in Hoensbroek. Voor deze wedstrijd stond Budel aan kop met een voorsprong van drie punten op BC Geldrop J3. Om kampioen te worden was het cruciaal dat de wedstrijd gewonnen werd. De wedstrijden werden gespeeld door: Siem van Cranenbroek, Stan Groenen, Stef Jaeken, Hein Looijmans en Teun Walther. Als eerst werd er begonnen met een enkelspel en een dubbel. De eerste enkel werd gespeeld door Siem. Hij begon sterk en won zijn twee sets met 5-21. Stan en Stef begonnen met de eerste dubbel. Victoria kon deze keer meer weerstand bieden, de punten liepen heel gelijk op maar toch won Budel de eerste set nipt met 19-21. In de tweede verbeterden Stan en Stef zich en wonnen ze met 15-21. Hein speelde de tweede enkel. In de eerste set speelde Hein goed en won hij met 9-21. In de tweede set kwam Victoria beter terug en moest Hein er harder voor werken; maar hij won zijn tweede set met 16-21. Siem en Stan speelden ook een dubbel. Ook hier werden lange en spannende rally’s gespeeld. De eerste set werd gewonnen door BC Budel met 12-21. De tweede set werd ook gewonnen met 15-21. Teun speelde vervolgens zijn enkelspel. Ook in Teun zijn wedstrijd ging het gelijk op, helaas verloor hij zijn eerste set net met 21-19. Ook in de tweede set was Victoria de beter partij en verloor hij met 21-18. Na Teun speelde Stan de laatste enkel. De eerste set liep moeilijk voor Stan, maar na een grote achterstand herpakte Stan zich en won hij uiteindelijk nog met 19-21. Ook in de tweede set bleef Stan beter spelen en won hij met 9-21. Hierna moesten er nog twee dubbels gespeeld worden. Hein en Stef begonnen als eerste aan hun dubbel. De jongens maakten het soms flink spannend, maar wonnen de eerste set met 14-21. In de tweede set ging het wat makkelijker en werd de set gewonnen met 10-21. Als laatste was het de beurt aan Teun en Hein. Victoria was tijdens deze wedstrijd een stuk beter en uitdagender voor Budel. Toch werd de eerste set nipt gewonnen met 20-22. In de tweede set hadden de jongens het spel van Victoria door en wonnen ze de wedstrijd met 13-21. Met één verloren wedstrijd behaalde BC Budel J1 een overwinning van 1-7. Deze overwinning betekende dat het team kampioen werd!! Een fantastische prestatie voor de jongens in hun tweede competitiejaar. 

Verslag door Siem van Cranenbroek

Een foto van het kampioensteam met v.l.n.r.: Siem van Cranenbroek, Stan Groenen, Hein Looijmans, Teun Walther en Stef Jaeken.